SCANDAL și acuzații de "ANEXARE POLITICĂ" : Surorile Coposu și Marilena Rotaru PLEACĂ de lângă Casa Regală!

SCANDAL și acuzații de "ANEXARE POLITICĂ" : Surorile Coposu și Marilena Rotaru PLEACĂ de lângă Casa Regală!

Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv si o figura proeminenta printre sustinatorii Casei Regale a Romaniei, a anuntat, intr-o postare pe Facebook, ca se retrage din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, al carei co-presedinte este. Marilena Rotaru il acuza pe celalalt co-presedinte al asociatiei, Catalin Serban, de faptul ca sustine o "anexare politica": "Nu pot fi de acord cu anexarea politica sustinuta din ce in ce mai intens de Catalin Serban impreuna cu cativa membri ai Consiliului Director si nici cu conditionarea financiara a membrilor A.N.R.M.", scrie Marilena Rotaru.

Tot pe contul sau de Facebook, Marilena Rotaru anunta si retragerea din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei a surorilor Flavia Balescu-Coposu si Rodica Coposu, care erau membre de onoare ale asociatiei.

'' În acest moment mă retrag din Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei.N-am făcut compromisuri, și nu voi face. Nu pot fi de acord cu anexarea politică susținută din ce în ce mai intens de Cătălin Șerban împreună cu câțiva membri ai Consiliului Director și nici cu condiționarea financiară a membrilor A.N.R.M. Nimeni și nimic nu-mi poate cere să abandonez valorile în care am crezut și cărora mi-am dedicat întreaga mea viață. Nici mizeriile aruncate din nou asupra mea, în stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiți în monarhiști. Climatul moral al alianței a fost grav deteriorat, capitalul meu de încredere s-a epuizat, astfel că nu pot asista la compromiterea monarhiei din interiorul unui organism creat pentru a o susține'', a scris vineri seară pe facebook Marilena Rotaru.

Și fostul secretar particular al Principesei Margareta, Mihai Ricci, și-a anunțat retragerea tot pe facebook: ''Tot în acest moment mà retrag din Comitetul de Onoare al ANMR. Nu cunosc toate detaliile legate de decizia doamnei Marilena Rotaru, dar o cunosc pe dânsa. Si nu am nevoie de mai mult. Am regretat în repetate rânduri public incapacitatea Aliantei de a deveni forta unicà în sprijinul Coroanei. Apar acum unele explicatii suplimentare.'' 

Conform unui anunț publicat pe facebook de un apropiat al surorilor Coposu, Ion Andrei Gherasim: ''doamnele Coposu și cu mine vom propune Consiliului Director al Fundației Corneliu Coposu retragerea din orice fel de parteneriat cu A.N.R.M., datorită încercării de politizare a acestei asociații!''

Evolutiile vin si pe fondul alungarii printului Nicolae din Casa Regala a Romaniei, in august anul acesta.

Pe 10 august 2015, Casa Regala a anuntat oficial ca Regele Mihai a semnat, la 1 august, un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Decizia stranie nu este motivata clar de Casa Regala, Regele Mihai aratand int-un comunicat doar ca "Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria