Scandalul Microsoft, lovitură nimicitoare în sondaje pentru PSD în Bucureşti şi marile oraşe/Specialiştii şi-au adus aminte de Cazul Meleşcanu

Scandalul Microsoft, lovitură nimicitoare în sondaje pentru PSD în Bucureşti şi marile oraşe/Specialiştii şi-au adus aminte de Cazul Meleşcanu

Mai multe case de sondare au efectuat, la doar trei zile după izbucnirea scandalului Microsoft, aşa cum obişnuiesc după astfel de evenimente, primele teste de măsurare a impactului produs în rândul publicului. Primele măsurători oficiale se fac după o perioadă de 7-10 zile. Conform primelor măsurători, efectul este devastator pentru PSD, în special în Bucureşti şi marile oraşe. PSD a pierdut în urma acestui scandal şi până la 5 puncte procentuale iar candidatul între 2 şi 4 procente. Însă ele pot evolua în jos cu mare repeziciune, în acest moment fiind greu de apreciat până unde poate merge scăderea. Cifrele deja circulă printre specialişti şi toată lumea şi-a adus aminte de scandalul din anul 2000 căruia i-a căzut victimă Teodor Meleşcanu.  Dupa un rezultat mediu la alegerile locale din 2000 (10% pe tara la consiliile judetene), Teodor Meleşcanu şi ApR aveau în sondaje, cu două luni înainte de alegerile generale din 2000, circa 25 la sută din intenţiile de vot şi toată lumea vedea un tur 2 Iliescu-Meleşcanu. Aceste procente s-au prabusit sub greutatea scandalurilor „Firul rosu” si „Adrian Costea”.

Melescanu nu doar ca a fost implicat in aceste scandaluri, dar a mintit in privinta rolului sau, ceea ce a avut un efect teribil, in conditiile in care partidul isi crease un nucleu semnificativ de sustinatori in randul populatiei din mediul urban, mai bine informata si mai pretentioasa.

In aceeasi perioada, Melescanu a declansat negocieri pentru o alianta cu liberalii. Discutiile s-au blocat in momentul in care negociatorul liberalilor, prim-vicepresedintele Valeriu Stoica, a primit sondajele care indicau prabusirea lui Melescanu.

Celulă de criză la PSD

La PSD s-a creat deja o celulă de criză care a şi luat primele măsuri. Victor Ponta nu va mai răspunde la întrebări pe această temă şi va ocoli cât mai mult contactul cu presa. Televiziunile de casă vor lansa alte subiecte şi acest subiect va fi trecut în plan secund. Sau va fi tratat într-o notă de îndoială şi va fi scoasă în faţă Ecaterina Andronescu. În ceea ce priveşte subiectul avizului pentru cercetarea parlamentarilor acesta a căzut în sarcina lui Tăriceanu. Parlamentul a fost deja trimis în vacanţă. Vom asista probabil la cel mai mare blocaj mediatic din istoria post-decembristă a României. Pe plan central. Pe plan local, acolo unde a mai rămas câte un post sau ziar independent vor fi folosite CNA-ul şi, după caz, instituţiile de control ale statului. Cazul televiziunii din Argeş care a primit o somaţie de la CNA pentru un lucru banal, care presupune că în România mai este drept garantat la libertatea de expresie, spune multe despre ce urmează să se întâmple pentru a se stopa aflarea adevărului.

Toate acestea vor avea efect doar dacă nu va declanşa Dosarul EADS. Dacă explodează, toate eforturile vor deveni inutile. Oamenii îi vor fugări pe stradă. O să vedeţi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...