SCÂRBĂ/Peneliştii, şi CORUPŢI şi DOBITOCI/Îi cer demisia de ONOARE lui Vosganian!/Daţi-l, bă, AFARĂ! NENOROCIŢILOR!

SCÂRBĂ/Peneliştii, şi CORUPŢI şi DOBITOCI/Îi cer demisia de ONOARE lui Vosganian!/Daţi-l, bă, AFARĂ! NENOROCIŢILOR!

Este incredibil jocul de hoţi prinşi cu mâna-n buzunar pe care îl fac peneliştii. În frunte cu saltelista mieunitoare. Care scrie depeşe de indignare. Ameninţând cu represalii ,,severe''. Mai mult, se vaită, ca proasta, că electoratul nu vede cu ochi buni votul de joi. Păi cine trebuia să iasă încă de ieri să anunţe că-l dă afară pe acest limbric bătrân, nu tu, dobitoaco?

Iată ce scrisoare le-a trimis saltelista senatorilor din PNL

Stimați senatori,

Respingerea cererii de încuviințare a începerii urmării penale pentru domnul senator Varujan Vosganian nu poate rămâne fără urmări politice.

Pot înțelege efectul emoțional al discursului domnului Varujan Vosganian, cum pot înțelege colegialitatea și, poate, chiar prietenia unora dintre dumneavoastră cu cel aflat în chestiune. Îmi este foarte greu să accept, însă, că toate aceste circumstanțe au fost suficiente pentru a comite eroarea de a alege, sub impulsul momentului, un drum atât de greșit. Rezultatul votului nu îl ajută în niciun fel pe domnul Varujan Vosganian, care nu are posibilitatea de a se apăra în fața acuzațiilor care i se aduc și devine, astfel, vinovat în fața opiniei publice, înainte chiar de a fi judecat. În schimb, ceea ce s-a întâmplat în Senatul României îi ajută politic pe toți cei care nu pot trăi fără minciuni și manipulare. Am ajuns să fim judecați de Victor Ponta și Elena Udrea și, culmea, mulți să le și dea dreptate. Există riscul să pierdem încrederea oamenilor care, pe 16 noiembrie, au fost alături de noi și, mai ales, alături de Klaus Iohannis. Acei oameni au ieșit în stradă, mulți au stat o zi întreagă în frig să voteze, au strigat pentru democrație și schimbare. Nu aceasta este schimbarea pe care o doresc și știu că nu aceasta este calea pe care o aveți în vedere, inclusiv senatorul Varujan Vosganian. Faptele sunt, însă, mai puternice decât bunele intenții, iar votul de joi, chiar dacă nu este definitoriu pentru ce vrem să facem, ne poate anula o parte însemnată din susținerea de care ne bucurăm în prezent.

PNL are, în acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cotă de încredere din istoria acestui partid, după 1990. Această realitate ne obligă la o și mai mare responsabilitate și înțelepciune.

Nu avem un cec în alb de la nimeni, ca să ne permitem risipa încrederii și ratarea obiectivelor. Așa cum am ajuns aici, la fel putem să ne prăbușim, doar că acum căderea se va face de la mare înălțime, cu șanse scăzute de a ne mai ridica. Nu pot permite o astfel de perspectivă. Nu am acceptat să fiu președintele acestui partid pentru cărți de vizită sau pentru a mima reforma, ci pentru că eu cred în Partidul Național Liberal. Voi lua, cu toate riscurile și de fiecare dată, măsurile necesare pentru a apăra PNL, inclusiv față de cei care îi prejudiciază imaginea din interior.

Adversarul nostru nu se mai află în exterior, suntem în competiție doar cu noi înșine. Electoratul nu mai alege partidele, ci faptele acestora. Le putem arăta oamenilor că, deși suntem supuși greșelii, ne putem corija sau putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic grav.

I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Național Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezentă la ședința grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili împreună modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie să nu se mai repete vreodată.

Cu respect,

Alina Gorghiu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

3 Așa o fi?

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mai există DNA?