Scutaru: Boşcodeală vrea să racoleze cât mai mulţi primari. I-a promis Ponta că-l scapă de dosare?

Scutaru: Boşcodeală vrea să racoleze cât mai mulţi primari. I-a promis Ponta că-l scapă de dosare?

Preşedintele PNL Buzău, George Scutaru, spune că la Buzău liderul PSD, Constantin Boşcodeală, a racolat aproape toţi primarii din judeţ, pentru ca Victor Ponta să-l scape de dosarele penale dacă va ieşi preşedinte, Boşcodeală fiind cercetat de DNA în trei dosare, din care două trimise în instanţă.

Constantin Boscodeala (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Liderul liberal a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă Victor Ponta va ieşi preşedinte, printre primele lucruri pe care le va face va fi graţierea lui Dan Voiculescu, în acest context Scutaru precizând că libertatea este miza pentru care primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, preşedinte al PSD Buzău, a racolat aproape toţi primarii din judeţ,.

"Singurul lucru concret pe care Ponta îl va face daca va ajunge preşedinte este acela că îl va elibera pe Dan Voiculescu şi pe prietenul său Duicu. Probabil că din această cauză şi Boşcodeală se străduieşte atât să racoleze cel mai mare număr de primari, ca să îl oblige pe Ponta să îl scape de dosare. Îl provoc public pe Boşcodeală să ne spună dacă acesta este trocul. I-a promis cumva Ponta că îl scapă de dosare şi de puşcărie? Acesta este trocul pentru care faceţi presiuni, domnule Boşcodeală? Aşa vreţi să scăpaţi de puşcărie? V-a promis Ponta că vă scapă de dosare? Ăsta este preţul migraţiei politice la Buzău, scăparea de dosare a domnului Boşcodeală?”, s-a adresat liderul PNL Buzău George Scutaru şefului PSD Buzău, Constantin Boşcodeală.

În replică, preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat că primarii din judeţ au migrat la PSD, acesta fiind partidul ”în care au încredere”.

"Mi se pare o prostie să spui asemenea lucru. În privinţa dosarelor penale, eu mă prezint la toate termenele în proces, mă consider nevinovat şi cred că şi lumea a văzut acest lucru. În privinţa racolării primarilor, noi nu am făcut niciun fel de racolare, ci domnii primari au dorit să vină în cel mai mare partid şi cel în care au încredere. Cred că mai important ar fi să se întrebe domnul Scutaru de ce i-au plecat primarii din partid”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX liderul PSD, Constantin Boşcodeală.

În judeţul Buzău, înainte de intrarea în vigoare a ordonanţei care permite migrarea aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul, PSD avea 48 de primari, PNL 26 şi PDL 13. În prezent, PSD are 75 de primari, PNL opt şi PDL trei, unul declarându-se independent, tot pe durata valabilităţii ordonanţei.

Printre cei care au migrat la PSD se numără preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, fostul liberal Cristi Bîgiu, primarul oraşului Râmnicu Sărat, fostul liberal Viorel Holban, viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, dar şi primarii oraşelor Pogoanele şi Pătârlagele.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Câh...

5 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!