Se apropie marea explozie?

Se apropie marea explozie?

E ceva straniu in privinta pozelor publicate de Cancan si avandu-i ca protagonisti pe fostul presedinte Traian Basescu si Adrian Radu, controversatul fost ofiter SRI din Prahova.

Omul a fost dat afara din SRI cu care are deja un istoric de lupta in instanta, este un obisnuit al unor studiouri de televiziune in aceasta calitate, a semnat un denunt penal impotriva generalului Coldea, prim adjunctul SRI, si a amenintat ca va depune unul si pe numele Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef DNA.

Daca presedintele Traian Basescu ar fi vrut sa se intalneasca cu adevarat in secret cu acest om, nu am nicio indoiala ca stia cum sa o faca. Va amintesc, de exemplu, ca, potrivit propriei relatari, s-a dus acasa la Elena Udrea, cand toata presa era pe urmele doamnei, si nu l-a vazut nimeni.

Si ma intreb asa: oare nu putea anticipa, cu experienta pe care o are si inteligenta de care nu m-am indoit nicio clipa, ca o intalnire intr-un parc din mijlocul Bucurestiului, avand in preajma fiica si nepotelul, certe elemente de a atrage atentia, avea sanse minime sa ramana cu adevarat secreta. Ceea ce s-a si intamplat. Nu exclud, de altfel, ca fotografii sa fi fost chiar alertati ca va fi ceva marfa.

Si daca a fost atat de vizibila, oare intalnirea cu acest controversat personaj, in razboi deschis cu SRI si DNA, nu a reprezentat de fapt un semnal pe care Traian Basescu si-a dorit la randul sau sa il dea cuiva?, a fost prima intrebare care mi-a venit in minte.

Si peste foarte putin timp, Adrian Radu posta pe Facebook o prima cheie a intalnirii: „M-am intalnit cu fostul presedinte al Romaniei… De fapt… singurul presedinte adevarat! Din nefericire, acest om care a luptat 10 ani de mandat pentru Romania a avut filaj de la SRI… via Coldea! (…) Vor sa ii insceneze ceva lui Traian Basescu! Atentie basisti!”. Deci o prima cheie este una victimizanta printr-un atac cu iz de politie politica asupra SRI.

Eu nu exclud de plano ipoteza filajului SRI. Dar nu vad un motiv rational pentru care intr-o asemenea ipoteza SRI ar fi dat pozele presei. Ca sa arate ce? Ca il fileaza pe fostul presedinte? De ce ar fi devoalat insusi SRI asa ceva?

Peste cateva ore, Traian Basescu a facut turul televiziunilor prietene, de casa zic unii (tare as vrea sa stiu care sunt institutiile media din lista lui Breazu), de unde a lansat un atac furibund, de o extrema violenta, impotriva Justitiei.

CSM este „o maciuca” in gura celor care comenteaza Justitia, in spatele „agresivitatii” CSM sta „o mare de coruptie”, liderii Justitiei „latra”, culminand cu afirmatia potrivit careia ANRP ar fi fost creat tocmai pentru ca Justitia nu a fost in stare sa rezolve problema retrocedarilor. Adica Justitia ar fi de vina pentru actele monstruoase de coruptie descoperite de DNA la ANRP. La asa ceva nu l-a dus capul nici pe Dan Voiculescu!

Ceea ce m-a izbit insa in mod special a fost o propozitie rostita de Traian Basescu, in contextul protectiei de care ar trebui sa beneficieze ca sef de stat: „La cate stiu, trebuie sa fiu foarte bine protejat!”. Adica cum? De cine sa fie protejat? Cine sa il protejeze? Si daca nu este protejat ce s-ar putea intampla cu ceea ce stie? Asa cum pretinde ca stie, de exemplu, de ce ar fi fost creat, de fapt, ANRP.

Sentimentul pe care il am este ca ne aflam in fata unui apogeu pentru care Traian Basescu se pregateste intens, prin victimizare, prin atacuri tot mai dezlantuite la adresa liderilor Justitiei si prin ceea ce eu am receptionat ca fiind o amenintare destul de transparenta la adresa celor care nu ii asigura protectia. Penala?

Ma intreb daca si intalnirea din parc a fost in linia acestor amenintari. Pentru ca nu stiu cine cui dadea informatii, indicatii, mai in secret, mai la vedere si cine trebuia sa vada acest instructaj.

In ce va consta acest apogeu, cand va veni el si ce pagube directe si colaterale va produce explozia la care ma astept vom vedea. Dar violenta lui Traian Basescu imi sugereaza ca nu e departe deloc.

Ioana Ene Dogioiu



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”