Şeful SRI, ,,scula'' electorală a PSD?/În teritoriu, baronii le spun activiştilor că Victor Ponta îl pune premier pe Maior şi că serviciile l-au trădat pe Băsescu

Şeful SRI, ,,scula'' electorală a PSD?/În teritoriu, baronii le spun activiştilor că Victor Ponta îl pune premier pe Maior şi că serviciile l-au trădat pe Băsescu

A intrat şeful SRI în campanie, pe faţă, pentru Victor Ponta? Vineri după-amiază, după anunţul făcut, într-o doară, la Timişoara, de directorul Serviciului Român de informaţii, George Maior, că va demisiona şi se va pune la dispoziţia noului preşedinte, în teritoriu, baronii au început să spună că ,,Serviciile'' sunt cu Ponta, că l-au trădat pe Băsescu.

Ba, mai mult decât atât, se afirmă răspicat ceva ce până acum era rostit aşa, în şoaptă, ca o informaţie pentru apropiaţi, că Maior va fi noul prim-ministru dacă Ponta ajunge preşedinte. Baronii le spun activiştilor că ,,Naşu'' ştie ce face şi că Băsescu e pus la zid. 

După cum se ştie, actualul director al SRI, George Maior, este naşul de cununie al cuplului Victor Ponta/Daciana Sârbu. Iar cununia civilă a avut loc la Beijing, la ambasada României din capitala Chinei. 

Punctul nostru de vedere este că George Maior nu are nicio legătură cu aceste mizerii puse pe piaţă de PSD. Însă ar trebui să iasă şi să spună în clar că nu face parte dintr-un asemenea scenariu. Care include, în ultimul timp, un parteneriat strategic cu China şi o orientare periculoasă, din partea lui Victor Ponta, spre acest stat asiatic. Iar semnalele venite din partea SUA, partenerul strategic adevărat al României, unde a decis şi a amplasat o componentă importantă a scutului anti-rachetă, nu sunt deloc pozitive la adresa acestor jocuri. 

Cine este George Maior

 George-Cristian Maior s-a născut la data de 16 noiembrie 1967, ca fiu al istoricului Liviu Maior. A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai (1988-1991), apoi studii de masterat în drept internațional și comparat al Universității George Washington din Washington D.C. (1991-1992), unde a obținut titlul de Master of Arts în Drept Internațional și Comparat.

În anul 1998 a obținut titlul de doctor în drept internațional al Universității Babeș-Bolyai, cu teza de disertație cu denumireaNațional și european în jurisprudența Curții Europene de la Strasbourg, nominalizată pentru Premiul Most acordat de UNESCO. În anul 2001 a absolvit Colegiul Național de Apărare din București.

După absolvirea masteratului, începând din anul 1992, lucrează ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, în perioada 1997 -1999 fiind Însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Irlanda. După câștigarea alegerilor de către Partidul Social Democrat (PSD), George Maior a fost numit în decembrie 2000 în funcția de Secretar de Stat și Șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politică de Apărare din Ministerul Apărării Naționale. În această calitate, a condus negocierile de aderare laNATO, soldate cu o integrare reușită și activă a României în alianță și a semnat mai multe contracte de achiziție de tehnică militară (2 fregate și numeroase aparate de zbor). A primit la data de 24 august 2004 gradul diplomatic de ambasador.

La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales senator de Alba pe listele PSD. În această calitate, a fost președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională al Senatului României (iunie 2005 - 5 octombrie 2006), vicepreședinte al Comisiei de anchetă pentru investigarea afirmațiilor cu privire la existența unor centre de detenție ale CIA sau a unor zboruri ale avioanelor închiriate de CIA pe teritoriul României, membru în Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, în Comisia specială a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informații Externe și în Delegația Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale. În noiembrie 2005 a participat ca singurul invitat român la seminarul internațional „Informațiile în secolul XXI”. El și-a înaintat demisia din Parlamentul României la data de 5 octombrie 2006, fiind înlocuit ca senator de Alba de către Liliana Lucia Tomoiagă.

La data de 4 octombrie 2006 George Maior a fost validat în plenul Parlamentului ca director al Serviciului Român de Informații cu 285 de voturi pentru și 123 contra din totalul de 408, după ce inițial a primit 7 voturi favorabile din 9 în comisiile de specialitate din Parlament. El a fost numit prin Hotărârea nr. 32 a Parlamentului României.

George Maior a publicat articole și lucrări referitoare la drepturile omului, concepte de drept public, precum și la politici de apărare la nivel global. 

Viața de familie

Este căsătorit cu Anamaria Buzura, fiica scriitorului Augustin Buzura. Căsătoria a fost oficiată la Starea Civilă a Sectorului 2 din București. Împreună, soții au doi copii.

În 2013 a refuzat să dea mâna cu şeful Comisiei de control
 
Şeful SRI, George Maior, a plecat de la audierile din Parlament pe tema exploatării miniere de la Roşia Montană refuzând să dea mâna cu şeful Comisiei parlamentare de control asupra SRI, social-democratul Georgian Pop.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia