Senatoarea lui Voiculescu, DEZLĂNȚUITĂ pe AMBASADE: Amestec în treburile interne, să-și vadă de treburile lor/L-aș declara pesona non grata!

Senatoarea lui Voiculescu, DEZLĂNȚUITĂ pe AMBASADE: Amestec în treburile interne, să-și vadă de treburile lor/L-aș declara pesona non grata!

Cristiana Anghel, omul lui Dan Voiculescu in Senat, acompaniata de Miron Cozma, dezlantuiti la B1 TV impotriva ambasadelor occidentale: Amestec in treburile interne, sa-si vada de treburile lor/ L-as declara pesona non grata.

​In ziua in care ambasada Marii Britanii a reactionat la modificarile propuse de zece parlamentari, din care opt PSD, B1 TV a promovat un discurs violent anti-occidental promovat de Cristiana Anghel si de Miron Cozma impotriva ambasadelor occidentale. Intr-un mesaj intern transmis marti seara jurnalistilor sai, dezvaluit de site-ul reportervirtual.ro, postul B1 TV impunea cenzura pe subiectele referitoare la modul cum parlamentarii vor sa mutileze legile penale: „Nu preluam materialul cu penalii care vor sa modifice codul penal”! (e vorba despre asaltul unor parlamentari PSD care vor sa modifice Codul de Procedura Penala, informatie publicata luni in exclusivitate de HotNews.ro).

Senatorul PC Cristiana Anghel, unul dintre initiatorii propunerii de modificare a Codului de procedura penala si a Codului penal in defavoarea procurorilor, a atacat dur, la postul B1TV, ambasadele occidentale care critica incercarile unor parlamentari de a interveni asupra legilor justitiei.

"Amestec in treburile interne, sa-si vada de treburile lor! Eu la Ministerul de externe pot sa fac propunerea sa-i cheme pe ambasadori sa-i puna la punct. Ce, eu m-am dus sa-i spun Congresului american ce sa voteze? Noi mai suntem un stat independent si suveran? Ne-au mancat un referendum de 7,5 milioane de voturi. Cat suntem considerati vasalii unora si altora nu vom reusi. I-as chema pe toti si le-as spune romania este stat independent si suveran, daca va mai permiteati sa faceti declaratii veti fi declarati persona non grata si veti pleca acasa. Nici un amasador nu-si poate permite sa se implice in politica unui stat", a spus senatoarea Anghel, la postul B1TV.

Ambasada SUA și a Marii Britanii, îngrijorate de modificările propuse la Codul Penal: Parlamentul trebuie să sprijine instituțiile sistemului judiciar și statul de drept

Ambasadele SUA și Marii Britanii își exprimă îngrijorarea cu modificările propuse la Codul Penal.

Astfel, Ambasada Statelor Unite transmite că orice modificare trebuie analizată și discutată în mod transparent.

“Urmărim îngrjiorările generate de amendamentele propuse de Parlament la Codul Penal și Codul de Procedura Penală în aceasta săptămână. Orice modificări aduse acestor coduri trebuie analizate cu atenție și în mod transparent de toate părțile interesate, pentru a se asigura ca aceste modificări nu subminează progresele recente obținute de România în consolidarea statului de drept și în lupta anti-corupție. Așa cum am mai declarat, astfel de rezultate ar fi un semnal descurajator, mai ales pentru investitori. Transparența, predictibilitatea și stabilitatea sunt factori esențiali pentru atragerea în România a investitorilor locali și internaționali”, sustine Ambasada SUA la București.

De partea sa, Ambasada Marii Britanii notează, pe pagina oficială de Facebook că, ”Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept”.

”Urmărim îndeaproape și am luat notă de preocupările semnalate referitor la propunerile de modificare a Codului de Procedura Penală și a Codului Penal. Așa cum recomandă raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, Parlamentul trebuie să sprijine instituțiile sistemului judiciar și statul de drept”, se arată în mesajul transmis de Ambasada Marii Britanii la București.

Reacțiile reprezentanțelor diplomatice vin în contextul în care au fost făcute o serie de propuneri de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Astfel, senatorii Ioan Chelaru, Ovidiu Donțu și Cristiana Anghel au propus un amendament ce va fi discutat în Comisia Juridică. Cei trei vor ca măsura arestării preventive să se aplice doar în baza unor ”indicii temeinice”, nu doar a unor ”suspiciuni rezonabile” ca până acum.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!