Senatul a cheltuit în martie 100.000 de lei pe deplasări externe

Discuţiile pe tema costurilor deplasărilor externe au avut loc în Biroul Permanent al Senatului încă din luna martie, când, în şedinţa din data de 17 martie, chestorul Nicolae Moga (PSD) atrăgea atenţia asupra faptului că, în ritmul în care se aprobă aceste deplasări în afara ţării, la diverse acţiuni, în vară Senatul va rămâne fără niciun ban.

“Am cheltuit până la ora asta (martie - n.r.) cu 30% mai mult pentru deplasările externe. În ritmul ăsta, vă atenţionez că, la vară, nu mai avem niciun ban pentru deplasări externe”, spunea atunci chestorul PSD.

Potrivit situaţiei cheltuielilor externe ale senatorilor în luna martie, suma totală a cheltuielilor cu deplasările externe a ajuns la circa 99.000 de lei.

Cea mai scumpă deplasare externă a fost a senatorului PSD Florea Voinea, membru în comisia de politică externă, în vizită oficială în Republica Chineză, pentru care Senatul a plătit peste 20.000 de lei.

Astfel, totalul cheltuielilor a fost de 23.658,55 lei, din care 1.428,72 lei a reprezentat diurna oficialului, 653,77 lei cazarea şi 21.576,06 lei, transportul.

Următoarea deplasare externă din luna martie ca sumă cheltuită a fost cea a senatorului PNL Marius Oprean care a participat, în perioada 15-21 martie, în calitate de secretar al Senatului, la cea de-a 130-a Adunare Interparlamentară desfăşurată în Elveţia.

Pentru această deplasare, Senatul României a plătit 10.707,02 lei. Cazarea demnitarului român a costat 6.625,48 de lei, diurna a fost 2.110,77 de lei, iar transportul 1.970,77 de lei.

Şi senatorul PDL Viorel Riceard Badea, vicepreşedinte al comisiei pentru românii de pretutindeni, a făcut în luna martie patru deplasări externe, în Austria, Irlanda, Serbia şi Italia, totalul cheltuielilor ajungând la aproximativ 16.700 de lei.

Participarea senatorului PNL Mircea Marius Banias, preşedinte al comisiei pentru privatizare, la Forumul Crans Montana, din perioada 19-22 martie a costat Senatul 7.620,20 lei.

Gabriela Creţu (PSD), membru în Comisia pentru afaceri europene, s-a deplasat în perioada 30 martie-1 aprilie la Londra, unde a participat la reuniunea interparlamentară "Parlamentele Naţionale şi Europa", deplasare care a costat 3.938 de lei.

Beni Oni Ardelean (PNL), secretar al Comisiei de politică externă, a participat, în perioada 27-29 martie, în Lituania, la Conferinţa Internaţională "Contribuţia Parlamentelor la Extinderea NATO". Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Senatului, senatorul a cheltuit pe această deplasare 3.132,55 lei.

Au mai fost plecaţi în afara ţării vicepreşedinte Senatului Ioan Chelaru (PSD), care a participat, în Italia, la Sesiunea plenară a Comisiei europene pentru democraţie prin drept, deplasare care a costat 3.992,78 lei, Alexandru Cordoş (PSD), membru în comisia de muncă, care a fost în Suedia în perioada 19-21 martie, într-o vizită oficială, pentru care Senatul a plătit 3.907,99 lei şi Haralambie Vochiţoiu (UNPR), care pentru aceeaşi vizită în Suedia a cheltuit 3.881,32 lei.

Mihai Viorel Fifor (PSD), membru în comisia pentru administraţie publică, s-a aflat în perioada 10-12 martie în Franţa, la reuniunea Comisiei pentru cultură, ştiinţă şi mediu. Această deplasare a costat Senatul 4.551,95 lei.

Senatorul PSD Marian Vasiliev, membru în comisia pentru cultură, s-a deplasat în perioada 25-28 martie în Federaţia Rusă, unde a participat la cea de-a 43-a reuniune a comisiei juridice şi politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre. Deplasarea a costat 4.750,43 lei, din care 439,13 lei a reprezentat diurna, iar transportul, 4311,30 lei.

Preşedintele comisiei pentru politică externă, Petru Filip, a fost plecat în Italia, în perioada 26-28 martie, într-o vizită oficială care a costat Senatul 3.404 lei.

Lucian Iliescu (PNL), preşedinte al comisiei economice, s-a deplasat în Grecia, în perioada 16-17 martie, la reuniunea preşedinţilor comisiilor pentru producţie, comerţ şi afaceri maritime, totalul cheltuielilor cu deplasarea fiind 2.517,53 lei. Colegul său de la PC Cristian Dănuţ a avut un total al cheltuielilor, pentru aceeaşi deplasare, de 2.440,85 lei.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Orban se răzbună pe președinte? Declarații despre pensii și alocații care îngroapă electoral PNL! Cîțu, fraier…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor