SENZAŢIONAL/Vila primarului din SLATINA, ARESTAT la domiciliu, BLURATĂ pe Google Earth/Vila a fost CONSTRUITĂ de PATRONUL de la Cafmin

SENZAŢIONAL/Vila primarului din SLATINA, ARESTAT la domiciliu, BLURATĂ pe Google Earth/Vila a fost CONSTRUITĂ de PATRONUL de la Cafmin

Primarul Slatinei, Minel Prina, arestat la domiciliu în Dosarul Vâlcov, a cerut şi obţinut de la Google blurarea casei sale de pe strada Popa Şapcă pe Google Earth. Care sunt motivele pentru care edilul nu vrea ca cei ce folosesc Google Earth să îi vadă viloiul construit, potrivit surselor OLT-ALERT, de SC Cafmin SRL, nu ştim. Ştim însă că, după ce primarul le-a solicitat celor de la Google să blocheze imaginea construcţiei sale, aceştia au lăsat descoperit un element extrem de interesant care alimentează zvonurile privind modul în care a fost construită casa.

Casa a fost construită chiar lângă vila omului de afaceri Cristian Tomescu, cel care controlează SC Cafmin SRL Slatina, pus acum sub control judiciar în dosarul în care ministrul demisionar al Finanţelor, Darius Vâlcov, este urmărit penal pentru o şpagă de două milioane de euro primită, spun procurorii, în vremea când demnitarul deţinea funcţia de primar al Slatinei şi în care Minel Prina a fost plasat de Instanţa Supremă în arest la domiciliu. La un periplu pe strada Popa Şapcă cu Google Earth ne sare în ochi „ceaţa” care învăluie casa primarului Prina. Care au fost motivele pentru care edilul a cerut Google blurarea construcţiei nu ştim. Ştim însă că omul ţine cu tot dinadinsul ca averea sa din Popa Şapcă să stea departe de ochii curioşilor. Aşa se explică şi de ce calea de acces spre proprietatea primarului este peste măsură de îngustă, astfel că pe acolo circulaţia în ambele sensuri este imposibilă şi că, la o eventuală nenorocire, autospeciala pompierilor ar trebui să găsească alte soluţii pentru a ajunge în zonă. 

 „Ceaţa” pusă de Google Earth pe casa de 188 de metri pătraţi a primarului Slatinei lasă, totuşi, să scape un element care alimentează zvonurile privind modul în care a fost ridicată construcţia: la poartă se află parcată o maşină aparţinând SC Hiwaters SRL din Râmnicu Vâlcea. După cum se ştie, plimbarea cu Google Earth nu poate avea loc în timp real, imaginile care se descoperă ochiului având o vechime de circa doi ani, trei ani. Iar în urmă cu trei ani, când Minel Prina devenea din administrator public viceprimar al municipiului, încă se mai lucra la casa pe care edilul avea s-o dobândească în 2013 (pentru că s-a folosit artificiul unei vânzări-cumpărări, astfel încât să se mascheze faptul că locuinţa îi era destinată lui Prina), inclusiv la piscina din curte. Lucrurile se leagă şi pentru necunoscători dacă spunem că domeniul de activitate a SC Hiwaters SRL este „alte lucrări speciale de construcţii”, că firma este specializată în amenajarea şi întreţinerea fântânilor arteziene, că în acel timp societatea lucra de zor pentru realizarea Esplanadei din centrul oraşului şi a Expo Parcului. Prezenţa, la poarta primarului de azi al Slatinei, a unei maşini utilizate de Hiwaters SRL la lucrările din centrul municipiului aruncă suspiciuni şi asupra contractului 17.722/17.07.2009, încheiat, la valoarea de 16.726.386.43 lei, între Primăria Slatina şi SC Hiwaters SRL, pentru „Realizare Ecosistem Esplanada şi Centru Civic, municipiul Slatina”, în urma unei licitaţii deschise la care câţtigătorul a fost singurul participant. Este timpul să spunem că, în 2011, când era administrator public al oraşului, în timp ce Minel Prina îşi declara public nemulţumirea că SC Hiwaters SRL a întârziat nepermis de mult cu finalizarea lucrărilor, depăşind termenele din contract, societatea care, potrivit edilului, fusese pusă să plătească penalităţi, era „pedepsită” cu un nou contract în valoare de aproape şase milioane de lei pentru lucrări suplimentare la aceleaşi obiective. Este vorba de contractul 8.214 din 23.03.2011, în valoare de 5.879.020,59 lei, făcut cadou de municipalitate prin procedura negocierii fără anunţ de participare.

Povestea oficială a casei este că ea a fost dobândită de Minel Prina în 2013, prin cumpărare, cu banii obţinuţi din credite bancare şi din vânzarea unui autoturism BMW. Un calcul simplu bazat pe informaţiile din declaraţiile sale de avere ne arată că Prina a cumpărat ditamai căsoiul cu suma de circa 260.000 de lei, sumă care a acoperit şi terenul aferent de 881 de metri pătraţi. Valoarea este aşa de mică încât stârneşte, şi ea, o dată în plus, dacă mai era nevoie, suspiciuni asupra acestei proprietăţi. Cu atât mai mult, cu cât umblă vorba că doar instalaţia de climatizare ar fi costat 60.000 de euro.

Acestea fiind zise, motivele pentru care casa lui Prina a fost „învăluită în ceaţă” pe Google Earth par a fi cu totul altele decât faptul că, anul trecut, imediat după Paşte, locuinţa a fost „călcată” de nişte romi care au furat o butelie de aragaz şi o bucată de pastramă de oaie (caz real). Sursa  olt-alert.ro .



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia