Simona Maya Teodorescu - singura candidatură depusă la Comisia juridică pentru funcția de judecător al CCR

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a precizat marți că a fost depusă o singură candidatură pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, aceea a grupului senatorial PSD, în persoana Simonei Maya Teodorescu.

Cătălin Boboc a susținut că și celelalte grupuri parlamentare din Senat vor putea avansa propuneri de candidați, termenul fiind până miercuri, la ora 13,00, oră la care este programată audierea candidaților în Comisia juridică a Senatului.

"Până la ora 13,00, când se fac audierile, grupurile mai pot depune candidați. Grupurile parlamentare pot să facă propuneri fiindcă este un loc repartizat, dacă vreți, Senatului, nu PSD. Dacă a fost domnul Greblă propus atunci de PSD... da, de acord, dar atât", a declarat acesta, marți, la Senat.

Conducerea Senatului a fost sesizată, luni, de către Curtea Constituțională cu privire la vacantarea postului de judecător ca urmare a demisiei lui Toni Greblă, astfel că Biroul permanent a decis demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că audierile candidaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale vor avea loc, miercuri, în Comisia juridică. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul