Simona Maya Teodorescu - singura candidatură depusă la Comisia juridică pentru funcția de judecător al CCR

Simona Maya Teodorescu - singura candidatură depusă la Comisia juridică pentru funcția de judecător al CCR

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a precizat marți că a fost depusă o singură candidatură pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, aceea a grupului senatorial PSD, în persoana Simonei Maya Teodorescu.

Cătălin Boboc a susținut că și celelalte grupuri parlamentare din Senat vor putea avansa propuneri de candidați, termenul fiind până miercuri, la ora 13,00, oră la care este programată audierea candidaților în Comisia juridică a Senatului.

"Până la ora 13,00, când se fac audierile, grupurile mai pot depune candidați. Grupurile parlamentare pot să facă propuneri fiindcă este un loc repartizat, dacă vreți, Senatului, nu PSD. Dacă a fost domnul Greblă propus atunci de PSD... da, de acord, dar atât", a declarat acesta, marți, la Senat.

Conducerea Senatului a fost sesizată, luni, de către Curtea Constituțională cu privire la vacantarea postului de judecător ca urmare a demisiei lui Toni Greblă, astfel că Biroul permanent a decis demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că audierile candidaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale vor avea loc, miercuri, în Comisia juridică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…