Simona Maya Teodorescu - singura candidatură depusă la Comisia juridică pentru funcția de judecător al CCR

Simona Maya Teodorescu - singura candidatură depusă la Comisia juridică pentru funcția de judecător al CCR

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a precizat marți că a fost depusă o singură candidatură pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, aceea a grupului senatorial PSD, în persoana Simonei Maya Teodorescu.

Cătălin Boboc a susținut că și celelalte grupuri parlamentare din Senat vor putea avansa propuneri de candidați, termenul fiind până miercuri, la ora 13,00, oră la care este programată audierea candidaților în Comisia juridică a Senatului.

"Până la ora 13,00, când se fac audierile, grupurile mai pot depune candidați. Grupurile parlamentare pot să facă propuneri fiindcă este un loc repartizat, dacă vreți, Senatului, nu PSD. Dacă a fost domnul Greblă propus atunci de PSD... da, de acord, dar atât", a declarat acesta, marți, la Senat.

Conducerea Senatului a fost sesizată, luni, de către Curtea Constituțională cu privire la vacantarea postului de judecător ca urmare a demisiei lui Toni Greblă, astfel că Biroul permanent a decis demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că audierile candidaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale vor avea loc, miercuri, în Comisia juridică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie