Sondaj BCS/Ponta, preşedintele babelor şi filosofilor cu 10 clase din mediul sătesc/Mâine, Ponta ar fi votat de 75% dintre fanii săi, oamenii fără şcoală-viitorul României

Sondaj BCS/Ponta, preşedintele babelor şi filosofilor cu 10 clase din mediul sătesc/Mâine, Ponta ar fi votat de 75% dintre fanii săi, oamenii fără şcoală-viitorul României

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale-BCS arată că Victor Ponta conduce plutonul candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al României. Pe următoarele locuri se situează Klaus Iohannis şi Cristian Diaconescu.

Sondajul evidenţiază că Victor Ponta este votat cu precădere de pensionari (52%), persoanele din mediul rural (47%), casnice sau şomeri (39%), în timp ce Klaus Iohannis are cele mai multe voturi din partea angajaţilor în mediul privat (41%).

În funcţie de studiile respondenţilor, Victor Ponta este preferat de 75% dintre cei „fără şcoală”, în timp ce Klaus Iohannis are cei mai mulţi votanţi dintre cei cu facultate (40%).

Este de aşteptat ca prezenţa la alegerile prezidenţiale să fie foarte mare, 53,4% au spus că vor veni cu siguranţă la vot, în timp ce 33,1% au declarat „probabil da”.

Crin Antonescu apare în acest sondaj ca beneficiind de un procent foarte mare deneîncredere, de 82,1%. La capitolul încredere conduce tot Victor Ponta, cu 36,2%, urmat de Klaus Iohannis, cu 31,1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-12 iulie 2012 pe un eşantion de 1.272 persoane cu vârste mai mari de 18 ani, domiciliate în 114 localități urbane și rurale, selectate din toate județele țării.

Biroul de Cercetări Sociale este condus de sociologul Bruno Ştefan.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…