Stavarache: Fapta de care sunt acuzat nu a existat niciodată. Este o eroare a procurorilor

Stavarache: Fapta de care sunt acuzat nu a existat niciodată. Este o eroare a procurorilor

Stavarache: Fapta de care sunt acuzat nu a existat niciodată. Este o eroare a procurorilor

Într-un comunicat de presă dat publicităţii joi seară, primarul Romeo Stavarache susţine că nu a semnat acel contract prin care i s-a repartizat unui subaltern un apartament din fondul locativ al Primăriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Edilul susţine că, în aceste condiţii, fapta de care este acuzat nu ar exista şi nici nu ar fi existat vreodată.

"Fapta pentru care sunt trimis în judecată, şi anume tentativă la abuz în serviciu pe motiv că s-ar fi creat un presupus prejudiciu în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament, nu există, întrucât nici contractul de închiriere, şi nici contractul de vânzare nu au fost niciodată semnate de mine. Singurul document care este invocat în începerea urmăririi penale şi trimiterea mea în judecată, pentru producerea unui eventual prejudiciu, este contractul de vânzare-cumpărare. În momentul în care dosarul a ajuns la DNA, luasem toate măsurile ca acel contract de închiriere să fie reziliat, iar perfectarea contractului de vânzare-cumpărare să fie stopat. Cercetarea şi începerea urmăririi penale de către DNA s-au realizat începând cu luna martie 2013, iar rezilierea contractului de închiriere şi dispoziţia de neîncheiere a contractului de vânzare-cumpărare au fost făcute în 16 martie 2011, respectiv în 26 septembrie 2012”, susţine Romero Stavarache.

Edilul din Bacău consideră drept "o eroare" decizia procurorilor de a-l trimite în judecată şi susţine că articolul de lege invocat ar fi neconstituţional.

"Tentativa de abuz în serviciu de care sunt acuzat nu se pedepseşte conform Codului Penal, dar se pedepseşte conform Legii 78/2000, care nu a fost modificată. Articolul din lege în baza căruia am fost trimis în judecată a devenit în mod evident neconstituţional şi voi ridica excepţia de neconstituţionalitate. Consider o eroare decizia procurorilor, care sunt convins că va fi grabnic reparată. Nu este normal ca, în România anului 2014, să se producă asemenea greşeli, astfel încât opinia publică să fie indusă în eroare de aspecte care nu au existat niciodată, iar familia mea să fie afectată", a conchis Stavarache.

Primarul Bacăului a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru tentativă la abuz în serviciu, într-un dosar vizând repartizarea unei locuinţe către un subaltern, potrivit DNA.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”