ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 OCTOMBRIE

Deputatul Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii DNA că și-a folosit influența față de un membru al PSD în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse. Hrebenciuc a fost chemat la sediul DNA, unde a fost anunțat că este urmărit penal într-un nou dosar penal.

* Polițiștii au efectuat 15 percheziții în șase județe la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează percheziții în județul Giurgiu, în cadrul unei anchete care vizează mai mulți polițiști de frontieră care ar fi luat mită.

* Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SIE analizează declarațiile recente ale președintelui Traian Băsescu în legătură cu serviciul. Este posibil ca directorul interimar al SIE, Silviu Predoiu, să fie chemat la audieri.

* Înalta Curte de Casație și Justiție judecă cererea lui Adam Crăciunescu, director general al Romsilva, prin care acesta solicită ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor.

* Valoarea totală a donațiilor primite și declarate de partidele politice, alianțele politice și electorale și candidații independenți în campania electorală pentru alegerea președintelui era, la data de 16 octombrie, de 3.661.623 lei, precizează Autoritatea Electorală Permanentă.

* Anul acesta vor fi finalizate lucrările de reabilitare a șase maternități, dintre care două sunt în Capitală, ceea ce va ajuta la rezolvarea lipsei locurilor la terapia intensivă pentru nou-născuți, a anunțat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

* Filmul "#Selfie" de Cristina Iacob a primit trei premii la Southampton International Film Festival, care s-a încheiat duminică, informează distribuitorii peliculei. Cele trei trofee sunt Marele Premiu pentru cel mai bun film, Cel mai bun montaj și Cea mai bună actriță într-un rol principal — Crina Semciuc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…