ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 NOIEMBRIE

Premierul Victor Ponta a declarat că și-ar putea depune mandatul de șef al Guvernului, dacă președintele ales, Klaus Iohannis, i-ar garanta că ar numi un premier care să facă parte din actuala coaliție PSD-UNPR-PC-PLR.

* Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea europarlamentarului Mircea Diaconu în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Acesta a primit însă o amendă administrativă de 1.000 de lei. Hotărârea este definitivă.

* Ambasadorul moldovean la București, Iurie Reniță, a declarat pentru AGERPRES că statul pe care îl reprezintă este dispus să ofere "o autonomie cu foarte multe atribuții" Transnistriei cu condiția respectării principiului integrității teritoriale a Republicii Moldova.

* Președintele ales al României, Klaus Iohannis, consideră că cetățenii Republicii Moldova au șansa să aleagă duminică, la scrutinul parlamentar, un ''viitor european" pentru țara lor. Iohannis se află într-o vizită la Chișinău, unde s-a întâlnit cu președintele Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat. El va avea o întâlnire neoficială cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și cu reprezentanți ai mass-media din această țară.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația depusă de fosta șefă a DIICOT Alina Bica față de arestul preventiv. Instanța supremă a respins și contestațiile altor trei persoane arestate împreună cu Bica, respectiv Emil Nuțiu, expert evaluator, Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan.

* Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare ca urmare a afirmațiilor europarlamentarului Maria Grapini privind dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Conform CSM, aceasta ar fi declarat la Strasbourg că dorește "... să tragă un semnal de alarmă privind suspiciunile... cu privire la existența procesului politic și cu privire la punerea în pericol a libertății presei...", indicând aspecte procedurale din dosarul denumit ICA.

* Un profesor din județul Bihor a fost arestat preventiv, la propunerea procurorilor DIICOT Oradea, pentru pornografie infantilă prin sisteme informatice.

* Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienți cu vârste mici având această boală în evoluție sau remisiune, a declarat șeful secției de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic București, dr. Monica Dragomir.

* 3.794 de ofițeri și 15.637 de maiștri militari, agenți de poliție și subofițeri au fost înaintați în grad de ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei Naționale a României, informează MAI.

* Principesa Margareta și principele Radu, însoțiți de principesa Maria și principele Nicolae, vor efectua pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, un drum simbolic cu trenul regal, pentru a aduce un omagiu suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României, a anunțat Casa Regală.

* Bisericile din țară și străinătate, precum și paraclisele școlilor de teologie ortodoxă îi vor pomeni de Ziua Națională pe eroii neamului românesc care acum 96 de ani au înfăptuit unitatea națională din anul 1918 și vor oficia slujba de Te Deum, conform tradiției bisericești și hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

* În România sunt aproximativ 4,4 milioane de persoane care fumează zilnic și 8% dintre acestea declară că vor să se lase de fumat în următoarea lună, relevă un studiu dat publicității de Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia