ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 OCTOMBRIE

Administrația Prezidențială a făcut public rezultatul testării medicale a președintelui Traian Băsescu efectuată pe 10 iulie la Spitalul Militar din București. Potrivit concluziilor Comisiei multidisciplinare, șeful statului este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FLUX

* Curtea Constituțională a decis că sunt neconstituționale dispozițiile Legii privind transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de peste 1,3 milioane de acțiuni deținute de stat la Administrația Porturilor Maritime Constanța, reprezentând 20% din capitalul social, către Consiliul Local al Municipiului Constanța.

* Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul legislativ prin care se propune accelerarea și transparentizarea procedurii de ridicare a imunității, a declarat pentru AGERPRES vicepreședintele CSM, Gheorghe Muscalu. "Poziția CSM este că imunitatea trebuie regândită astfel încât să nu blocheze procedurile judiciare", a subliniat Muscalu.

* Direcția Națională Anticorupție informează că nu deține cont de utilizator pe Facebook și că existența unei pagini cu însemnele și denumirea instituției reprezintă un fals. Precizarea vine după ce DNA a fost înștiințată asupra existenței unei pagini în rețeaua de socializare Facebook care conține elemente vizuale de identificare ce reproduc pagina web a instituției.

* Procurorii DIICOT l-au reținut pe Marian Mohan (61 ani), acuzat că a ajutat membrii unei celule mafiote din Calabria — Italia să aducă din Bolivia un transport de 70 kg de cocaină, drogurile urmând să ajungă în Portul Constanța. Într-un alt dosar, procurorii DIICOT au efectuat 13 percheziții în Timișoara la traficanți de cocaină. Conform anchetatorilor, drogurile erau distribuite și la nivel stradal, prețul unui gram de cocaină fiind de 100 de euro. 23 de persoane sunt audiate.

* Membrii CNA au amendat postul de televiziune Antena 3 cu 20.000 de lei. La "Sinteza zilei" din 7 octombrie, moderatorul Mihai Gâdea l-a întrebat pe Dan Diaconescu, candidat la Președinție, "cum îl apreciază pe Iohannis" iar Diaconescu a răspuns: "Ca pe un baby broker, ca pe un vânzător de copii". De asemenea, membrii CNA au amendat postul România TV cu 40.000 de lei pentru că Dan Diaconescu și-a făcut campanie electorală la unele emisiuni înainte de debutul oficial al campaniei electorale în audiovizual.

* Curtea Constituțională discută vineri sesizarea depusă de Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidențiale, în cazul "ofițerului acoperit". Funar cere audierea președintelui Traian Băsescu și a premierului Victor Ponta.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”