ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 31 OCTOMBRIE

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost prezent vineri, împreună cu ministrul Economiei, Constantin Niță, și o delegație din partea unei companii de stat chineze care intenționează să realizeze proiectul româno-bulgar de construcție a unei hidrocentrale pe Dunăre, în comuna Seaca. Conform vicepremierului, investiția de la Seaca, una majoră, va avea două componente, realizarea unei hidrocentrale, dar și a unui dig pe cele două maluri ale Dunării și va produce dezvoltarea zonei.

* Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Cluj, că premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC pentru funcția de președinte al țării, e cea mai bună soluție a momentului și că l-ar bate pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, inclusiv la fizică.

* Klaus Iohannis, alături de lideri locali ai ACL, dar și din formațiunea pe care a condus-o foarte mulți ani, Forumul Democrat al Germanilor din România, este prezent, vineri după-amiaza, la un miting cu peste 10.000 de persoane, în Piața Mare a Sibiului, ultima mare acțiune electorală a ACL din campania pentru primul tur al prezidențialelor.

* Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Zalău, că primele axe de finanțare europeană din următorul cadru financiar 2014-2020 vor fi lansate în luna noiembrie și vor viza proiecte destinate tinerilor, cu o alocare financiară totală de circa 600 de milioane de euro.

* Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), George Băeșu, consideră necesară înființarea unei direcții specializate de retrocedări la DNA sau la Parchetul General, fiind nevoie, în opinia acestuia, de procurori specializați, pentru că a fost o 'interpretare mult prea laxă' a legilor restituirii.

* Un sugar de numai câteva zile a murit joi seara, după ce a fost externat din maternitatea Spitalului Județean de Urgență Galați împreună cu mama lui, deși avea clavicula ruptă. Părinții și rudele bebelușului îi acuză pe medicii și asistenții de la Maternitate că din cauza neglijenței lor le-a murit copilul, la numai câteva ore de la externare.

* Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că i-a recomandat lui Klaus Iohannis să nu negocieze cu niciun alt candidat pentru al doilea tur de scrutin, deoarece astfel șansele lui de a câștiga președinția României sunt mai mari.

* Tribunalul Sibiu a stabilit vineri data de 7 noiembrie ca termen de judecată pentru dosarul retrocedărilor de păduri, după ce noul avocat al lui Gheorghe Sturdza Paltin a cerut amânarea, a precizat pentru AGERPRES, judecătoarea Laura Popa, purtătoarea de cuvânt a instituției.

* Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este singura universitate din România inclusă în topul Best Global Universities, realizat de US News, care, în acest an, a avut și o componentă pe domenii ale științei. Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, au fost date publicității primele 100 de universități din lume în 21 de domenii ale științei, clasament în cadrul căruia Facultatea de Matematică și Informatică se situează pe poziția 81.

* O grenadă neexplodată a fost găsită în curtea unei școli din municipiul Constanța de muncitori care remediau o avarie la rețeaua de alimentare cu agent termic, muniția fiind ridicată în condiții de siguranță de pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Cele două fetițe au „un comportament sexual explicit” / Momente șocante trăite de o familie care a luat în plasa…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...