SURSE: Gabriel Oprea va fi PREMIER până pe 10 iulie

SURSE: Gabriel Oprea va fi PREMIER până pe 10 iulie

Fugarul Victor Ponta va semna o prelungire a delegării atribuțiilor către vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unor surse din Guvern. Data până la care Ponta nu va veni la muncă este 10 iulie. Aceleași surse susțin că medicii lui Erdogan îi vor asigura lui Victor Ponta motivele pentru care se află în imposibilitatea de a-și exercita funcția în următoarele trei săptămâni, scrie BN24.ro.

Ponta are nevoie de acest timp pentru a se pregăti pentru următoarea mișcare a DNA împotriva lui dar și pentru a găsi o ieșire plauzibilă în cazul în care va fi nevoit să renunțe la funcția de premier.

După 45 de zile, mandatul lui Ponta încetează dacă nu își poate îndeplini atribuțiile, asa cum prevede Constituția:

Art. 110 alin. (2) Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, orieste în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile mai mult de 45 de zile.

În acest caz, termenul de 45 de zile curge de la data de 15 iunie, momentul în care Ponta a semnat prima delegare a atribuțiilor către vicepremierul Gabriel Oprea. Data limită până la care poate fi înlocuit este 30 iulie.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…