SURSE/DNA l-a ÎNCONJURAT pe Dragnea. Amănunte EXOTICE din Brazilia

SURSE/DNA l-a ÎNCONJURAT pe Dragnea. Amănunte EXOTICE din Brazilia

Poate sa se jure Liviu Dragnea si pe partidul pe care mai nou il conduce si scriptic, ca nu mai are nicio legatura cu controversata firma TelDrum, ca procurorii nu il mai cred sub nicio forma. Asa ca, in ciuda zvonurilor alimentate privind proaspata „intangibilitate” in fata legii, anchetatorii deschid constant noi piste privind combinatiile facute de catre TelDrum cu firmele altor baroni din tara, itele intregii tarasenii ducand, invariabil, si la presedintele interimar al PSD. 

Iar, mai nou, se fac verificari despre doua metode diferite prin care Liviu Dragnea ar trimite oameni peste hotare. Pe de o parte, parlamentari loiali, directori ai firmelor de casa si alti baroni din tara, parteneri de combinatii, au fost plimbati prin tot felul de destinatii de lux din insorita si exotica Brazilie. Dar marea noutate este cercetarea pistei conform careia grupuri de tigani rudari din Zimnicea au fost trimisi la munca in Irak si Libia, prin intermediul societatilor din „holding-ul invizibil” TelDrum, ulterior bietii zilieri plangandu-se ca au fost inselati ca la usa cortului. 

Dupa ce se va sfarsi concediul generalizat din luna august a majoritatii celor din sistem, Liviu Dragnea se va convinge ca spectacolul continua. Ca si invitatii sai care au raspuns bucurosi ocaziei de a se distra pe indepartatele meleaguri braziliene, unde au fost organizate adevarate carnavaluri private ale baronilor din Romania. Platite, bineinteles, din recunostinta firmelor de casa care au obtinut nenumarate contracte cu statul pentru efectuarea unor asa-zise lucrari de reabilitare a infrastructurii locale. Iar pe lista celor care au traversat Oceanul pentru a se relaxa departe nu atat de ochii contribuabililor muritori de foame, ci mai degraba de tehnica serviciilor secrete se numara, de-a valma, parlamentari, directori folositi drept „sageti” ai unor firme „capusa” si alesi locali din alte colturi ale tarii decat Teleormanul. 

Ce-i drept, cel putin din punct de vedere al documentelor contabile, firma TelDrum, despre care doar Liviu Dragnea sustine ca nu este controlata de el sta dezastruos. Cu toate ca, dupa cum vom dezvalui intr-un numar viitor, firmele partenere continua sa primeasca pe banda rulanta contracte cu statul, in alte zone ale tarii si sa incaseze, prin urmare, sume uriase de la bugetele altor consilii judetene decat Teleormanul. Culmea este insa ca, dupa cum reiese din informatiile primite de catre structurile abilitate, societatile controlate din umbra de catre Liviu Dragnea nu s-au multumit sa deruleze afaceri doar pe teritoriul tarii noastre. 

Asa ca, in timp ce Guvernul Ponta, din care facea parte, la loc de cinste si Liviu Dragnea, pornise prigoana impotriva firmelor specializate in resurse umane si trimiterea legala de muncitori romani in strainatate, una dintre firmele din „imperiul nevazut” controlat de Dragnea in Teleorman o punea de o combinatie de zile mari. Si trimitea muncitori specializati in constructia drumurilor in Irak, Libia sau Algeria. Desigur, ramane de vazut si daca a existat vreun sprijin „dezinteresat” pentru prinderea acestor contracte banoase. Dar si daca se confirma plangerile facute de catre unii dintre tiganii rudari care au ajuns din pustiul Baraganului in desertul irakian, fara a li se respecta conditiile de munca si veniturile promise la plecare.  Cătălin TACHE


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria