Tăriceanu, răspunzând scrisorii lui Macovei: Nu comunici cu președintele Senatului prin Facebook

Tăriceanu, răspunzând scrisorii lui Macovei: Nu comunici cu președintele Senatului prin Facebook

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, la Bistrița, răspunzând unei întrebări în legătură cu scrisoarea deschisă care i-a fost adresată de către Monica Macovei vizând ridicarea imunității senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, că acesta nu a fost un demers instituțional, pentru că "nu comunici cu președintele Senatului prin Facebook".

"Am văzut scrisoarea, sunt la curent, și o să-i răspund, cu toate că nu este un demers instituțional ceea ce a făcut domnia sa. Nu comunici cu președintele Senatului instituțional prin Facebook. Dar, în fine, pentru că suntem în campanie electorală, probabil că ar fi fost normal pentru doamna Macovei să fie la curent, că se poate informa, există site-ul instituției, că este familiarizată cu internetul și computerul, ar fi putut să afle următorul lucru: că în momentul în care a venit la Senat solicitarea pentru ridicarea imunității celor doi senatori, am reunit de urgență Biroul Permanent al Senatului și, conform regulamentului, am repartizat solicitarea ce ne-a fost adresată către Comisia juridică", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că așteaptă raportul de la Comisia juridică până în data de 28 octombrie și abia apoi se va dezbate solicitarea făcută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

"Am fixat și un termen, absolut scurt și rezonabil, ținând cont că referatul avea nu mai puțin de 70 de pagini și erau peste o mie de pagini de copii ale probelor cu care sunt constituite dosarele celor doi parlamentari. În ziua de 15, când era termenul de predare a raportului, văzând că nu se mai întâmplă nimic, am făcut personal, fără să mai cer aprobarea Biroului Permanent, o scrisoare prin care am pus în întârziere comisia, pentru că nu și-au respectat angajamentul. (...) Comisia și-a dat ea singură termen până în 28 și nutresc speranța ca până în 28 să-și termine treaba și să înainteze raportul Biroului Permanent, urmând ca în prima ședință să dezbatem raportul și solicitarea făcută de Ministerul Justiției", a explicat Tăriceanu.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a adresat joi o scrisoare deschisă președintelui Senatului, în care îi cere acestuia să convoace de urgență plenul Senatului în care să se acorde un vot asupra cererii procurorilor DNA de ridicare a imunității a doi senatori, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, ale căror nume se regăsesc în dosarul Microsoft.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor