Traian Băsescu cere demisia miniştrilor Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici: Grave deficienţe la organizarea votului în străinătate

Traian Băsescu cere demisia miniştrilor Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici: Grave deficienţe la organizarea votului în străinătate

Presedintele Traian Basescu a acuzat duminica existenta unor grave deficiente in organizarea procesului electoral in sectiile de votare din strainatate si cere demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, si a ministrului pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, intr-un comunicat publicat imediat dupa anuntarea primelor estimari ale votului la prezidentiale.

"Domnul presedinte Traian Basescu constata ca au existat grave deficiente de organizare a procesului electoral in sectiile de votare din strainatate, unde nu s-au asigurat corespunzator materialele necesare si nici personal suficient.

De asemenea, numarul mic de sectii de votare organizate in strainatate a facut ca un numar mare de romani sa nu-si poata exercita dreptul de vot", se arata intr-un comuniat al Administratiei Prezidentiale.

Totodata, Traian Basescu acuza "deficiente in asigurarea formularelor pentru declaratiile pe proprie raspundere in numeroase sectii de votare din tara".

"Neajunsurile semnalate au impiedicat cetatenii romani sa-si exercite dreptul constitutional de a-si alege presedintele. In aceste conditii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici", se mai arata in acest comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro