Traian Băsescu, colaborator al Securității? Momentul deconspirării lui Traian Băsescu de către trei martori

Traian Băsescu, colaborator al Securității? Momentul deconspirării lui Traian Băsescu de către trei martori

Victor Babiuc, Alexandru Sassu, Bogdan Niculescu Duvăz au dezvăluit, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV, momentul în care președintele Traian Băsescu s-a demascat în fața colegilor din PD și a recunoscut că a colaborat cu Securitatea. 

 Victor Babiuc a dezvăluit, în emisiunea lui Victor Ciutacu, momentul în care Traian Băsescu s-a deconspirat în fața conducerii PD că a fost colaborator al Securității. 

Spusele lui Victor Babiuc au fost confirmate de politicienii Alexandru Sassu și  Bogdan Niculescu Duvăz. Cei doi au demisionat din PD în anul 2003, când au aderat la PSD. 

Urmele dosarului de la Securitate

Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a mărturisit, la România TV, că "Traian Băsescu a venit cu un aer îngrijorat spunând ceva de genul: dom’ne va trebui să demisionez din Guvern. După care a urmat un moment de solidarizare cu domnul Băsescu, că eram o mână de oameni. (...) Adrian Severin a prezentat lista ofițerilor acoperiți. SIE și SRI au negat. După un interval de două luni, dat de Emil Constantinescu, Adrian Severin a demisionat pentru că nu a fost confirmat de serviciile românești de la vremea respectivă. Toți cei care eram în micul consiliu care conducea PD, alături de Petre Roman, toți l-am acoperit pe Traian Băsescu.

Mi-e greu să spun de ce Petre Roman n-a făcut ulterior aceste dezvăluiri. Nici măcar comandant al navei Amiral al Flotei Române nu putea să fie fără să aibă, într-un fel, o colaborare strânsă cu serviciile de Securitate. Traian Băsescu a spus că n-a colaborat făcând poliție politică. E ca și când eu v-aș întreba dacă ați băut apă și spuneți n-am băut apă nici cu cana roșie, nici cu cana verde. 'N-am făcut poliție politică' înseamnă că n-am făcut unora rău, că nu i-am dat în primire pe alții. Nu știm, că n-a mai apărut dosarul, însă sunt convins că lasă urme și mai devreme sau mai târziu va apărea". 

"Ne-am solidarizat, acoperindu-l!"

Alexandru Sassu a completat: "Ne-am solidarizat acoperindu-l. Era un moment destul de prost. Am spus: 'Dacă n-ai făcut rău la nimeni, hai să nu mai zicem nimic de asta'. El a venit prima dată și a spus dom’ne, trebuie să-mi dau demisia. Erau acolo Severin, Radu Berceanu. Într-un fel, a fost penibil să spună pe față eu nu mai pot să fiu ministru că... ". 
Sursa dcnews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...