Turcescu, ATAC FURIBUND la CTP: Nu e cumva TRAFIC DE INFLUENȚĂ?

Turcescu, ATAC FURIBUND la CTP: Nu e cumva TRAFIC DE INFLUENȚĂ?

Din cripta acoperiților auto deconspirați, colonelul Turcescu mai scoate din când în când câte-o ghiară. Pe care-o înfige, cu mare plăcere, spre autosatisfacere, în beregata virgină a unui personaj care face obiectul speculațiilor zilei. Acum i-a venit rândul lui CTP. Care abia a plecat de la Gândul. Dar, spre invidia jigodiei care este Turcescu, se va duce, pe bani buni, la Digi24.

Iată ce a scris Turcescu. Nu că n-ar avea dreptate:

,,Se vorbeste intens zilele acestea (din nou) despre un personaj, Hassan Awdi, care a nenorocit presa scrisa dupa ce a primit aproape moca de la Adrian Nastase fosta retea de distributie a presei, Rodipet. Povestea trista, dar dubioasa a privatizarii Rodipet au scris-o excelent colegii de la Digi 24. N-o reiau. Dar public in premiera un document care a iesit acum din sertare: e vorba de un „celebru” protocol incheiat intre Clubul Roman de Presa si firma lui Hassan Awdi, groparul Rodipet.

In urma cu aproape zece ani, pe 3 mai 2006, de Ziua Mondiala a Presei, l-am intrebat pe Cristian Tudor Popescu despre acest document, desi nu intrasem in posesia lui. La vremea aceea, cu figura-i trista si crunta, CTP, care era inca presedintele Clubului Roman de Presa, mi-a recunoscut in direct in emisiunea „100%” ca si-ar fi dorit ca acest document sa nu existe. Regretele erau insa tardive. Documentul pe care-l public azi a contribuit decisiv si in mod nefast la disparitia presei tiparite din Romania, asa cum a fost ea inainte ca Rodipet sa incapa pe mina lui Hassan Awdi. Pentru ca, asa cum veti putea citi si vedea mai jos, sub semnatura lui Cristian Tudor Popescu si a colegilor lui din „marele” Consiliu de Onoarea al CRP, s-a ales praful de cea mai mare retea de distributie a presei din Romania, defuncta Rodipet. CTP si amicii lui din CRP au dus Rodipet la groapa. De ce au facut-o? Ce intelegere au avut cu Nastase si cu Awdi? M-as putea lansa in niste speculatii, dar zau ca mi-e o sila teribila! Cert este ca in documentul de mai jos veti putea vedea cum se angaja CTP sub semnatura sa-l ajute pe Hassan Awdi, groparul Rodipet, sa ia cit mai multe chioscuri in concesiune pe 49 de ani si multe alte chestii care mie imi suna un pic a trafic de influenta.

Era, cindva, si un dosar instrumentat de DIICOT pe speta asta, oare ce s-o fi ales de el? Ma rog, sa n-o lungim, iata integral documentele promise, poate le improspatam memoria si unora dintre cei ce ar trebui sa lamureasca juridic afacerea privatizarii Rodipet. 

Cit despre CTP, acum ca e ceva mai liber si nu mai are atita treaba la ziar, poate se indura si explica frumos si calm cum si in ce conditii, de ce si pentru ce, a batut el palma cu Hassan Awdi si cu Adrian Nastase in afacerea Rodipet. Pentru ca fara protocolul semnat de Popescu via CRP, privatizarea mizerabila a celei mai mari retele de distributie a presei din Romania n-ar fi fost posibila.

Domnu’ Popescu, aveti legatura!''





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...