Udrea, Şova, Tăriceanu, printre parlamentarii care nu au iniţiat niciun proiect în 2014

Udrea, Şova, Tăriceanu, printre parlamentarii care nu au iniţiat niciun proiect în 2014

Elena Udrea, Dan Şova sau Călin Popescu Tăriceanu se numără printre parlamentarii care nu au depus, în 2014, nicio iniţiativă legislativă în Parlament, iar Oana Niculescu Mizil şi Sebastian Ghiţă nu au depus niciun proiect în această legislatură.

Udrea, Şova, Tăriceanu, printre parlamentarii care nu au iniţiat niciun proiect în 2014 (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele PMP, Elena Udrea , a iniţiat 9 propuneri legislative depuse în Parlament în 2013, pe diverse teme: modificarea Codului Fiscal, protecţia întreprinzătorului din România, reducerea riscului seismic, practica elevilor şi studenţilor, semnate alături de mai mulţi parlamentari, însă niciuna în acest an.

Nici preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu , nu a depus în 2014 vreun proiect. Anul trecut, el a avut patru propuneri privind personalul aeronautic navigant, producerea energiei din resurse regenerabile sau alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Fostul ministrul al Transporturilor Dan Şova, senator PSD, a avut doar trei propuneri legislative anul trecut şi niciuna în 2014, la fel ca miniştrii Constantin Niţă şi Rovana Plumb.

În schimb, deputatul PSD Mircea Duşa, ministrul Apărării, a iniţiat trei proiecte în 2014, privind organizarea MApN şi a evenimentelor privind Ziua Naţională a României.

Deputatul PSD Silaghi Szolt nu a avut, de asemenea, nicio propunere legislativă în 2014, ca şi deputatul PNL Octavian Bot, deputatul PLR Daniel Chiţoiu sau deputatul minorităţilor naţionale Miron Ignat.

Deputatul PMP Theodor Paleologu a iniţiat în 2014 un singur proiect, referitor la ariile natural protejate, conservarea habitatelor naturale, florei şi faunei sălbatice, iar senatorul PNL Mariana Câmpeanu a depus tot un singur proiect în acest an.

Vicepremierul Liviu Dragnea , deputat PSD, a depus şi el un proiect în 2014 care se referă la metodologia arborării steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale, care a fost semnat şi de către deputatul PSD Victor Ponta, primul ministru.

Un singur proiect a iniţiat anul acesta şi preşedintele PC, vicepremierul Daniel Constantin , în calitate de deputat, acesta referindu-se la construirea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia.

Cei care conduc în top sunt însă deputaţii PSD Oana Niculescu Mizil şi Sebastian Ghiţă care nu au iniţiat niciun proiect în această legislatură, ca a început la finalul anului 2012. De asemenea, cei doi nu au adresat nicio întrebare sau interpelare miniştrilor.

La polul opus se află deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru care a depus în această legislatură 99 de iniţiative legislative şi a adresat 125 de întrebări şi interpelări membrilor Guvernului. Şi deputatul PSD Florin Pâslaru a adresat miniştrilor 531 întrebări şi interpelări.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...