Un nou protest pentru alegeri libere în Piaţa Universităţii/300 de manifestanţi cântă imnul naţional şi scandează

Un nou protest pentru alegeri libere în Piaţa Universităţii/300 de manifestanţi cântă imnul naţional şi scandează

 Un nou protest pentru alegeri libere în Piaţa Universităţii: 200 de manifestanţi cântă imnul naţional şi scandează "Jos Ponta, jos / Eşti un mincinos". / Un grup de 10 pensionari se plimbă prin mulţime şi îi laudă pe Ponta şi Gâdea LIVE TEXT

Un nou protest pentru alegeri libere a inceput duminica, la ora 17:00, in Piata Universitatii din Bucuresti, pe trotuarul din fata grupului statuar de la Teatrul National.

Ora 19:30: Numarul manifestantilor incepe sa scada.

Ora 19:20: Mobilizare mai slaba decat in seara precedenta. De fiecare data cand protestatarii iau cuvantul la portavoce, grupul de pensionari incepe sa scandeze pentru a-i acoperi.

Ora 18:58: In randul protestatarilor s-a mai format un grup de circa 10 barbati cu varsta in jurul a 50 de ani, care mai devreme scandau "Toate partidele, aceeasi mizerie", care acum striga "Sa vina Roberta sa ne numere!".
Ora 18:54: Protestatarii scandeaza "Klaus, Klaus / Scapa-ne de Mickey Mouse!" si "DNA, DNA / Scapa-ne si de Ponta!".

Ora 18:50: Multimea scandeaza "Ponta, nu uita / Esti mai rau ca ebola!"
Ora 18:45: Numarul manifestantilor a ajuns la peste 300. Grupul de pensionari scandeaza impotriva lui Traian Basescu, a DNA si a Monicai Macovei. In multime se afla si un grup de circa 10 oameni care scandeaza "Toate partidele, aceeasi mizerie", mesaj care este preluat din cand in cand de grupul de pensionari.

Ora 18:30: Grupul de pensionari scandeaza "Basestii de 10 ani / Iau spaga de la tigani". De cealalta parte a cordonului de jandarmi, unul dintre protestatari recita la megafon poezia dedicata de Vadim Tudor lui Victor Ponta.

Ora 18:22: In Piata Universitatii sunt acum circa 200 de protestatari si 20 de pensionari. Un cordon de jandarmi a separat cele doua grupuri.

Ora 18:17: Grupul de pensionari este foarte vocal si se cearta cu ceilalti manifestanti. Pensionarii striga "Dupa voiculescu sa intre si Basescu", "DNA, DNA, acoo e mafia!", "Basescu la puscarie!". Ei ii acuza pe manifestanti ca sunt platiti de Monica Macovei pentru a veni la protest. Unul dintre protestatari le-a oferit pensionarilor 50 de lei pentru a pleca acasa, intrebandu-i daca au primit mai mult.

Ora 18:00: Numarul manifestantilor a crescut la aproximativ 150. Se scandeaza "Ponta nesimtit / Pe romani i-ai umilit", "Jos Ponta, jos / Esti un mincinos", "Ponta reales / La al 15-lea congres". Protestatarii au cantat imnul national. In Piata Universitatii se afla si un grup de 10 pensionari care agita un steag tricolor, se plimba prin multime si ii lauda pe Victor Ponta si Mihai Gadea. Pensionarii au scandat "Basescu si mafia lui / Sa se duca dracului".

Ora 17:40: Aproape 100 de protestatari se afla la aceasta ora in Piata Universitatii. Deocamdata nu se scandeaza nimic. In zona au venit si cativa jandarmi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani