VIDEO-Gabriel Oprea a repezit o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a avut marţi după-amiază, la Orşova, un schimb de replici cu o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana, când aceasta i-a cerut sprijinul pentru refacerea drumului rupt de ape, Oprea replicând: "În afară de drumul dumneavoastră mai sunt nişte oameni ce trebuie ajutaţi".

Gabriel Oprea şi vicepremierul Liviu Dragnea au mers marţi în judeţul Mehedinţi, la Orşova şi la Eşelniţa, unde ploile torenţiale au provocat mari pagube, prima zonă vizitată fiind la Graţca, în cartierul de vile şi pensiuni, unde luni un bărbat a murit surprins de surparea unui mal. La întoarcerea din cartierul Graţca, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost abordat de o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana din Orşova, care i-a cerut sprijinul pentru refacerea drumului ce face legătura între sfântul locaş şi oraş, afectat de inundaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am înţeles. În afară de drumul dumneavoastră mai sunt nişte oameni care trebuie ajutaţi (...)”, a replicat Gabriel Oprea.

Măicuțele n-au fost mulţumite de întâlnirea cu ministrul Oprea.

„M-am simtit un pic jignită? A spus de ceilallți, dar noi suntem 20 de maici acolo. Am rămas fără pâine și fără apă”, a spus o măicuță.

în discuţie intervenind vicepremierul Liviu Dragnea, care i-a promis acesteia că pe drumul respectiv vor ajunge utilaje în cursul serii pentru degajarea de mâlul adus de viituri.

Măicuţa i-a spus vicepremierului că a coborât "ca o maimuţă, ţinându-se de pomi", iar Dragnea a îndemnat-o să ţină cont de ceea ce îi spune şi să aibă încredere.

"Dumnezeu e sus şi ne vede pe toţi. Aşa zic eu şi zic să fim mai calmi", a spus Dragnea, măicuţa replicând: "Am fost foarte calmă, dar în momentul în care am văzut cum a vorbit (n.r. - Gabriel Oprea) am zis că ceilalţi oameni sunt foarte importanţi şi noi nu valorăm nimic, cam aşa ceva. Iertaţi-mă, dar aşa am simţit. De la dumnevoastră nu, de la celălalt. Dumneavoastră aţi vorbit cu mine, dumnevoastră m-aţi auzit, m-aţi ascultat, dar când am vrut să vorbesc cu acela, a zis ca şi cum...".

Ulterior, măicuţa Ambrozia Mărginean a declarat jurnaliştilor că drumul către Mănăstirea Sf. Ana este rupt în trei locuri.

"Äm căzut de două ori, sunt udă până la piele. Suntem izolate, nu am intrat în panică, dar vrem să fim ajutate şi să ni se facă dreptate pentru că drumul nu se poate urca. Nu ne-a dat prea multe şanse şi asta m-a deranjat, dar celălalt (n.r. - Liviu Dragnea), ne-a spus că ne ajută. Nu am avut nici apă, alimente avem fiindcă este o doamnă din Bucureşti, care este nepoata ctitorului nostru, Pamfil Şeicaru, doamna Ionescu Viorela, care ne ajută tot timpul. Apă nu este în tot oraşul, dar curentul ni l-a făcut acum de două ore. Am primit curent, alimente avem pentru câteva zile”, a spus măicuţa Ambrozia Mărginean.

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea s-au aflat, marţi după-amiază, în zonele afectate de inundaţii din judeţul Mehedinţi.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

4 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri