VIDEO/ATENTAT la Ankara/EXPLOZII soldate cu cel puțin 50 de MORȚI!

VIDEO/ATENTAT la Ankara/EXPLOZII soldate cu cel puțin 50 de MORȚI!

O explozie s-a produs sambata dimineata in apropierea garii centrale din Ankara, capitala Turciei, anunta AFP. Cel putin 50 oameni si-au pierdut viata si alti 100 au fost raniti, scrie Reuters. La Ankara era programat, sambata, un mars al pacii, organizat de opozitia de stanga impotriva conflictului dintre PKK si statul turc.


Ora 13:00: Atacul din capitala Turciei nu a fost revendicat pana acum de nicio grupare terorista. (The Guardian)
Ora 12:48: Politia turca a tras cateva focuri in aer pentru a-i dispersa pe protestatarii furiosi care incercau sa se apropie de locul dublei explozii de sambata dimineata. (AFP)
Ora 12:28: Cel putin 30 de morti si 126 de raniti, cel mai nou bilant anuntat de autoritati. (AFP)
Ora 12:19: Autoritatile de la Ankara confirma faptul ca a fost vorba despre doua explozii. (Reuters)
Ora 12:12: Un martor a declarat pentru CNN ca a fost vorba de fapt despre doua explozii, fiecare atat de puternica incat a zguduit cladirile inalte din apropiere. (The Guardian)
Ora 12:04: Un corespondent Reuters a relatat ca a vazut cel putin 15 trupuri neinsufletite ale victimelor atacului intinse pe jos in centrul Ankarei, acoperite cu steaguri pe care se vedeau pete de sange. (The Guardian)
Ora 11:36: Premierul turc Ahmet Davutoglu i-a convocat de urgenta pe sefii serviciilor de securitate din Turcia, dupa explozia de sambata dimineata. (Reuters)

Ora 11:25: Oficiali ai Guvernului de la Ankara au declarat ca explozia de sambata este un atentat terorist si investigheaza pista unui atacator sinucigas, anunta Reuters.

Cel puțin 50 de persoane ar fi murit la Ankara în urma unei explozii care s-a produs în principala gară din capitala Turciei, relatează presa locală.
 Este stare de alertă în capitala turcă. Zeci de ambulanțe se îndreaptă către gara centrală. Acolo era locul de întâlnire pentru mii de persoane care se pregăteau să participe sâmbătă la un miting pentru pace ce urma să se desfășoare într-o piață din apropiere. Participanții, veniți la chemarea sindicatelor, voiau să pledeze împotriva ofensivei care îi vizează pe kurzi.

Corpuri neînsuflețite și persoane rănite zac în fața gării, pe strada Hipodrum, relatează agenția Anadolu, care furnizează un bilanț de zeci de morți și răniți. 

 Explozia s-a produs la ora locală 10:05 (și ora României).

Există unele informații potrivit cărora ar fi vorba de un kamikaze, dar aceste informații încă au fost confirmate.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu