VIDEO/Coldea a citit de pe o hârtie că RESPINGE CATEGORIC ACUZAŢIILE Udrei

VIDEO/Coldea a citit de pe o hârtie că RESPINGE CATEGORIC ACUZAŢIILE Udrei

Generalul Florian Coldea, care conduce interimar Serviciul Român de Informaţii, a respins, citind de pe o hârtie, "categoric" luni, după cinci ore de audieri în faţa comisiei parlamentare de control a SRI, acuzaţiile făcute la adresa sa de Elena Udrea, pe care le caracterizează ca fiind "denigratoare" şi "lipsite de orice fundament real".

Acesta a precizat, citind în continuare, ca pe "pe durata anului trecut, puternic marcat de retorica electorala", SRI si conducerea sa au "actionat in conditii de deplina neutralitate si echidistanta" iar colaborarea cu celelalte institutii ale statului a fost "strict in limitele legii".

Coldea a solicitat Comisiei de control a Parlamentului permisiunea de a se retrage din sedinta in perioada in care directorul general pentru securitate al SRI, care a realizat o verificare interna in cadrul SRI, sa prezinte concluziile raportului.

Florian Coldea a precizat, tot citind de pe foaie, ca "orice persoana responsabila care are cunostinta de incalcari ale legii poate si trebuie sa se adreseze institutiilor abilitate ale statului" si i-a "asigurat pe membrii comisiei si pe toti cei intersati ca SRI isi face datoria in continuare cu buna credinta in interesul apararii sigurantei nationale si a cetatenilor ei".

Directorul interimar al Serviciului Roman de Informatii, Florian Coldea, a fost audiat luni, timp de cinci ore, de Comisia de control din Parlament.

"Tematica audierilor de astazi a fost comunicata de saptamana trecuta printr-un comunicat: analiza starii de securitate a Romaniei la inceputul anului 2015, principalele riscuri la adresa securitatii Romaniei in 2015, impactul modificarilor legislative asupra activitatii SRI - ne referim la legile respinse, vom analiza situatia generata de demisia domnului Maior si impactul acuzatiilor publice facute in ultima perioada la adresa SRI (lansate de Elena Udrea - n.red.). Ne aflam la comisie in situatia de autosesizare in acest caz, nu s-a primit nicio adresa, nicio solicitare. Nimeni nu ne-a trimis nimic oficial la comisie sa verificam, suntem in situatia de autosesizare", a declarat Georgian Pop, inainte de audieri.

"Desi acuzatii publice au fost facute de mai mult de o saptamana, nu am primit nicio solicitare din partea cuiva sa analizam vreun aspect. Tot ceea ce analizam stim din mass-media", a adaugat Georgian Pop.

Camera Deputatilor precizase, anterior, intr-un comunicat, ca audierea conducerii interimare a SRI va include urmatoarele tematici:
evaluarea starii de securitate nationala a Romaniei la inceputul anului 2015; analiza principalelor riscuri (riscuri geopolitice, asimetrice - terorism, trafic de armament - cibernetice, spionaj, criminalitate organizata transnationala etc.);
perspectivele de evolutie ale principalelor riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei in anul 2015 si pregatirea SRI pentru contracararea acestor riscuri;
analiza situatiei generate de demisia domnului George Maior din functia de director al SRI;
analiza situatiei generate de afirmatiile/acuzatiile la adresa SRI si a conducerii interimare a SRI, aparute in spatiul public in ultimele zile;
analiza impactului modificarilor legislative din ultima perioada asupra activitatii SRI.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”