VIDEO/Evadarea lui Joaquin "El Chapo" Guzman din închisoarea de maximă securitate/Primele imagini din tunelul prin care a scăpat Piticul

VIDEO/Evadarea lui Joaquin "El Chapo" Guzman din închisoarea de maximă securitate/Primele imagini din tunelul prin care a scăpat Piticul

Guvernul mexican a facut publica marti seara o inregistrare video in care poate fi vazut Joaquin "El Chapo"(Piticul) Guzman, cunoscutul lider al cartelului drogurilor Sinloa evadand din celula sa din inchisoarea de maxima securitate Altiplano, scrie AFP.

Imaginile de pe camerele de supraveghere il arata pe Guzman, in tinuta de detinut, miscandu-se inainte si inapoi prin celula, intre pat si zona de dus, inainte de a se ascunde in spatele zidului care separa zona de dus de restul celulei si de a disparea.

Gaura din podeaua spatiului de dus, prin care s-a strecurat Guzman sambata seara la ora 20:52, nu este vizibila pe ecran.

O alta camera era atintita dispre culoar asupra celulei, insa raman doua unghiuri moarte, menite sa protejeze intimitatea detinutului.

Autoritatile nu precizeaza dupa cat timp de la disparitia lui Guzman de pe camere a fost data alerta.

 

Cautarile pentru recuperarea detinutului continuau miercuri dimineata in mai multe state din Mexic.

Autoritatile au extins, de asemenea, retinerea a 22 de persoane care lucreaza in aceasta inchisoare de inalta securitate, situata la 90 km de Mexico City, pentru a determina daca acestea l-ar f putut ajuta de traficantul de droguri sa evadeze. Alti doisprezece angajati au fost eliberati.

Guvernul mexican a mai dat publicitatii o inregistrare video realizata in interiorul tunelului prin care liderul cartelului Sinloa a fugit, in care se poate distinge un sistem de sine pe care este fixata o motocicleta dotata cu un recipient metalic cu care a fost transportat materialul sapat.

 

Tunelul de 1,5 km lungime este dotat cu electricitate, insa becurile par sa fi fost sparte de detinut si de complicii sai in timpul evadarii pentru a face dificila sarcina celor care ar fi putut sa ii urmareasca, a declarat Monte Alejandro Rubido, seful comisiei de securitate nationala.

In tunel mai pot fi vazute butelii cu oxigen. In alte imagini, realizate de un post de eleviziune mexican, se poate vedea, de asemenea, un generator electric.

Guvernul mexican ofera o recompensa de 3,8 milioane de dolari (3,4 milioane de euro) pentru capturarea sefului cartelului Sinloa, care controla peste 75% din traficul de droguri catre SUA inainte de capturarea sa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...