VIDEO/GRAV incident de protocol cu Klaus Iohannis la Paris/Preşedintele s-a ENERVAT şi a TRÂNTIT cu paltonul de capota maşinii

VIDEO/GRAV incident de protocol cu Klaus Iohannis la Paris/Preşedintele s-a ENERVAT şi a TRÂNTIT cu paltonul de capota maşinii

Președintele României, Klaus Iohannis, a început cu stângul vizita oficială în Paris, unde urmează să se întâlnească cu omologul său, Francois Hollande.

Un penibil incident de protocol a avut loc marti, chiar la aterizarea aeronavei prezidentiale la Paris.

Klaus Iohannis a avut un rar moment de enervare in momentul in care a coborat din avion si s-a dus spre limuzina oficiala care il astepta langa scara aeronavei: presedintele a ajuns singur la usa limuzinei, fara sa-l secondeze vreun membru al delegatiei sau organizator, si-a scos singur haina si, dupa ce a asteptat cateva secunde sa i-o ia cineva, a trantit-o pe capota masinei.

La scurt timp, haina a fost luata de pe capota de un membru al delegatiei, care i-a dat-o generalului Lucian Pahontu, seful Serviciului de Paza si Protectie (SPP).

Vinerea trecută, MAE a dispus sancționarea cu avertisment a unui angajat al ambasadei României la Paris după ce acesta a atașat din greșeală un fișier de uz intern cu comentarii necuviincioase invitațiilor trimise pentru recepția organizată cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis.

În documentul de uz intern atașat din greșeală invitațiilor, angajatul ambasadei a făcut o serie de comentarii necuviincioase la adresa invitaților, în bună măsură personalități din diaspora, unii dintre aceștia fiind calificați drept „scârboși” sau „indezirabili”.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează astăzi o vizită oficială în Franţa. Șeful statului va avea întâlniri cu omologul său, Francois Hollande, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone, şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.


foto stiripesurse.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…