VIDEO/Mesaj în limba română transmis de noul ambasador SUA la București: Țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijinim respectarea statului de drept și lupta contra corupției

VIDEO/Mesaj în limba română transmis de noul ambasador SUA la București: Țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijinim respectarea statului de drept și lupta contra corupției

Noul ambasador american la Bucuresti, Hans Klemm, recent sosit in tara duminica noapte, a transmis un mesaj in limba romana intr-un clip video publicat de ambasada SUA la Bucuresti. Hans Klemm spune ca interesul sau fata de Romania a fost trezit de profesorul sau din Universitate, scriitorul si criticul literar Matei Calinescu si ca telul sau ca ambasador este sa consolideze parteneriatul strategic intre cele doua state si sa sprijine respectarea statului de drept si lupta anticoruptiei. 

"Buna ziua,

Sunt Hanz Klemm, noul ambasador al Statelor Unite in Romania.

Dupa mai mult de 30 de ani ca diplomat sunt deplin onorat ca presedintele Obama m-a ales sa reprezint America in Romania. Interesul fata de tara dumneavoastra mi-a fost trezit de profesorul meu din Universitate, Matei Calinescu, distinsul si regretatul scriitor si critic literar roman. De atunci sunt fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei.

Astazi avem aceeasi viziune, o Europa intreaga, libera si in pace. Ca ambasador telul meu este sa consolidez parteneriatul nostru pentru securitate si sa sprijinim respectarea statului de drept si lupta dumneavoastra contra coruptiei. Voi lucra sa extind comertul bilateral si investitiile si sa intaresc relatiile intre poporul american si poporul roman.

Doresc sa avem un dialog deschis si pozitiv in persoana sau online. Eu si sotia mea abia asteptam sa vizitam frumoasa dumneavoastra tara si orasele pline de viata si sa ne intalnim in scurt timp.

Asadar, pe curand!"

Hans Klemm, primit luni la Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis

Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, a ajuns duminica noaptea in Bucuresti, potrivit unui anunt pe contul de Facebook al ambasadei.

Hans Klemm va fi primit luni la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis cu ocazia prezentarii scrisorii de acreditare, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

Noul ambasador american soseste la Bucuresti cu doua zile inainte ca presedintele Iohannis sa plece intr-o vizita in SUA, la Adunarea Generala ONU. Potrivit surselor HotNews.ro, Iohannis se va intalni in SUA cu vicepresedintele american, Joe Biden.

Klemm a depus miercuri, 16 septembrie, juramantul in calitate de ambasador al SUA in Romania, intr-o ceremonie la care a participat secretarul de stat american, John Kerry.

Reamintim ca SUA nu au avut ambasador in Romania din 2012, cand a incetat mandatul lui Mark Gitenstein. In acest timp, ambasada a fost condusa de insarcinatul cu afaceri.

Hans G. Klemm, angajat in Foreign Service din cadrul Departamentului american de Stat, a fost senior advisor in cadrul subsecretariatului pentru Management al Departamantului de Stat, pozitie pe care a detinut-o din ianuarie 2015.

Anterior, acesta a fost principal deputy assistant secretary in cadrul Biroului pentru Resurse Umane al Departamentului in perioada 2012 - 2015. A ocupat postul de senior coordinator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific in cadrul Biroului Afaceri Asia de est si Pacific, in 2012, si senior coordinator pentru Statul de drept la ambasada SUA din Kabul, Afghanistan, in perioada 2010 - 2012. A fost ambasador in Timorul de Est in perioada 2007 - 2010.

Ca limbi straine, departamentul de stat retine ca acesta vorbeste japoneza si germana.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale