VIDEO/Patriarhul "Exit-Poll"/Primul român care a anticipat corect rezultatul alegerilor a refuzat să explice propria predică

VIDEO/Patriarhul "Exit-Poll"/Primul român care a anticipat corect rezultatul alegerilor a refuzat să explice propria predică

"In istoria poporului roman Dumnezeu a lucrat si cu oameni straini de neam". Sunt cuvintele Patriarhului Daniel rostite duminica dimineata, cu multe ore inainte sa fie comunicat rezultatul alegerilor.

Prezent miercuri la Parlament, seful Bisericii Ortodoxe nu a vrut sa explice declaratia, dar cativa preoti au comentat votul pentru noul preasedinte.

"Si Klaus Iohannis este tot alesul lui Dumnezeu", au spus reprezentantii bisericii.

Fara sa rosteasca numele lui Klaus Iohannis, in predica tinuta duminica dimineata, Patriarhul Daniel anticipa rezultatul alegerilor. Mai marele Bisericii Ortodoxe Romane nu a vrut  sa spuna daca avea informatii ca va castiga Iohannis sau cuvantarea sa a fost doar o premonitie.

In timpul campaniei electorale, Klaus Iohannis a fost atacat de adversarii sai politici pe motiv ca este protestant. Insa preotii ortodocsi se asteapta sa colaboreze bine cu presedintele ales.

Aurelian Ivand, preot: "Putea sa fie si alta credinta, mai, mai... cum sa zic eu, mai rau! Dar e protestant, e roman, roman neamt".

Peste 1.000 de preoti din Bucuresti si Ilfov au umplut holurile Palatului Parlamentului. De doua ori pe an, reprezentantii Bisericii organizeaza o conferinta la care vin mai marii ortodoxiei de la noi.

Ca sa marcheze momentul, la sfarsit, preotii au facut si o poza de grup in care apropiatii Patriarhului au avut grija ca imaginea acestuia sa fie impecabila.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”