VIDEO/Penalul, CIRC la DNA

VIDEO/Penalul, CIRC la DNA

Penalul Victor Ponta a mers marți dimineața la sediul Direcției Naționale Anticorupție, fără a fi citat, pentru a înmâna procurorilor niște documente legate de dosarul său. Circul penalului, pentru că despre asta vorbim, a durat doar 10 minute. Și este, de fapt, un nou episod de manipulare prin care vrea să forțeze mutarea speței de la DNA la sluga sa de la Parchetul General, Tiberiu Nițu. 

La iesire, Ponta a declarat că "am vrut eu să depun decizia Curții Europene de Justiție din 3 septembrie, care explică ce se întâmplă cu contractele de prestări de servicii. Eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că nu am făcut, Curtea Europeană de Justiție ne-a zis să ne vedem de treabă amândoi, pentru că, atât timp cât s-au plătit taxele, e în regulă. Din punctul de vedere al Curții Europene de Justiție, care e obligatoriu, sigur, pentru toate țările Uniunii Europene, nu avem un caz aici. Procurorul nu m-a primit. Avea altă treabă. Am venit eu pentru că speram să vorbesc cu procurorul. Nu m-a primit. I-am lasat documentul. Probabil că va studia documentul și, după ce îl studiază, mă cheamă"

Surse judiciare consulate de România liberă  spun că Ponta s-a prezentat la DNA din proprie iniţiativă, încercând să ia legatura cu procurorul de caz. Acesta însă nu a putut să-l primească deoarece nu este prevăzut în procedură niciun articol care să reglementeze întâlnirea inculpatului cu procurorul, iar in procedură intâlnirea dintre un magistrat şi un inculpat se poate realiza doar în baza unei citaţii. Ponta avea la dispoziţie posibilitatea de a solicita, prin avocat, administrare de noi probe şi să aştepte citarea.

Specialistii spun ca Instanta Curtii de Justiţie a Uniunii Europene nu se pronunţă în dosare cu inculpaţi, ci interpretează legislaţia europeană, respectarea convenţiilor Uniunii Europene, judecă contestarea unor sancţiuni impuse unei ţări sau litigii între instituţiile europene.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...