Viitori consilieri ai președintelui ales Iohannis au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Administrației Prezidențiale (surse)

Viitori consilieri ai președintelui ales Iohannis au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Administrației Prezidențiale (surse)

Membri ai echipei de viitori consilieri ai președintelui ales Klaus Iohannis au avut miercuri o întâlnire cu reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Potrivit acelorași surse, discuțiile au vizat transferul de informații privind principalele dosare aflate în lucru la Administrația Prezidențială pe teme economice, de politică externă, juridice.

Printre viitorii consilierii care au participat la întâlnirea de la Cotroceni s-au aflat Dan Mihalache și Andrei Muraru — fostul președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER).

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Curtea Constituțională (CCR), că este pregătit să predea mandatul de șef al statului noului președinte ales Klaus Iohannis și că va fi la dispoziția acestuia până pe 21 decembrie pentru orice "transfer de informație".

"Vom stabili un proces de derulare a tranziției în care consilierii mei stau la dispoziția viitorilor consilieri ai dlui Iohannis, iar eu la dispoziția domnului președinte Iohannis până pe 21 decembrie pentru orice transfer de informație. (...) Am sentimentul că se încheie o perioadă în care am fost extrem de onorat să îndeplinesc această funcție, dar care trebuie transferată democratic către președintele ales al românilor", a declarat Băsescu, la CCR, unde a participat la ceremonia de validare în funcție a președintelui ales Klaus Iohannis.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente