Vipera pleșuvă CTP despre cocina penală PSD

Miza Comitetului Executiv al PSD de mâine este chiar șefia PSD, pentru că cel care va fi votat mâine președinte interimar va fi, de fapt, viitorul lider al partidului, spune Cristian Tudor Popescu. 

„Nu, nu e doar interimar. Cel care va fi decis mâine va fi președintele PSD în continuare, la Congres și mai departe. Cine ar putea sa concureze cu dl Dragnea, dupa ce mâine ar câștiga votul PSD-iștilor? Deci se decide mâine și e un fenomen istoric recurent ce vom vedea”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

„În partidele de tip comunistoid, nu se poate liderul, care e un lider totalitar, atâta timp cât este un lider care controlează totul pe perioada lui nu de mandat, ci de regat în partid, nu poate să își plaseze un urmaș sau nici nu vrea să facă lucrul acesta. Așa se întâmplă întotdeauna cu acest tip de partid. Să ne amintim: Ceaușescu a fost executat, Iliescu, Năstase și Geoană au fost debarcați, Victor Ponta și-a dat demisia”, a amintit CTP.

„În momentul în care locul devine vacant, se declanșează automat bătălia pentru putere. Nu am văzut vreodată un transfer de putere controlat, pregătit de către liderul aflat în funcție într-un partid ca PSD către altcineva. Iată, nu reușește nici cu Rovana Plumb ce vrea Ponta, punându-și, să-i spunem, forțând limba română, butoana la conducerea partidului”, a adăugat Cristian Tudor Popescu. 

Fostul slujitor de la Adevărul mai spune că Liviu Dragnea este „o persoană foarte versată” și „un vechi activist de partid care cunoaște toate mecansimele”. Așadar, nu și-ar fi anunțat candidatura la președinția interimară a partidului fără să aibă șanse.

„Cred că nu s-ar fi lansat în această tentativă de mâine dacă nu ar fi făcut ce spune: 'am vorbit cu toată lumea'. Așa cum declara Victor Ponta când a fost ales în dauna lui Mircea Geoană, 'am vorbit cu aproape 1000 de oameni la Congres`, tot așa și Liviu Dragnea și-a asigurat sprijinul pentru ce se va întâmpla mâine, inclusiv din partea d-lui Oprea, care a declarat că nu ține ca d-na Plumb să fie neapărat reprezentantul PSD în coaliție, nu are nicio problemă dacă va fi dl Dragnea”, spune Cristian Tudor Popescu.

„După părerea mea, dl Dragnea va câștiga. Nu-l văd ducându-se acolo ca să piardă mâine, altfel nu se ducea. Și, cu ocazia asta, se mai întâmplă ceva. O dată, se stabilește președintele PSD pentru chiar anii care urmează, pentru că nu văd cine ar putea să îl concureze pe dl Dragnea la experiența și legăturile din teritoriu pe care le are. Doi, se produce un scurtcircuit care îl lasă pe dl Ponta în afara ecuației de putere. Pentru că dl Dragnea se poate înțelege foarte bine cu dl Oprea”, adaugă jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu amintește că, până de curând, Liviu Dragnea nega că ar fi interesat să candideze la președinția interimară a partidului.

„Și în trei zile, iată-l cum candidează împotriva butoanei d-lui Ponta, deci împotriva d-lui Ponta, care a decis ca Rovana Plumb să fie brațul lui înarmat la partid. Și dl Dragnea nu e de acord. La fel de bine, peste câteva zile dl Dragnea, cu acest aer uneori gingaș, poate să spună 'îmi e prieten Victor, dar mai prieten mi-e partidul' și să recurgă la scurtcircuitul despre care vorbeam în raport cu dl Oprea, cu care a și avut discutii foarte bune”, a mai spus CTP.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!