Volumul autobiografic "Pas cu pas", despre viaţa lui Klaus Iohannis, a apărut la Curtea Veche

Volumul autobiografic "Pas cu pas", despre viaţa lui Klaus Iohannis, a apărut la Curtea Veche

Volumul autobiografic "Pas cu pas" în care politicianul Klaus Iohannis vorbeşte despre copilărie, adolescenţă, familie, precum şi despre cariera sa în învăţământ şi politică, a apărut la editura Curtea Veche Publishing.

În cele peste 200 de pagini ale volumului, politicianul prezintă atât întâmplări din culise, cât şi momente mai puţin cunoscute din viaţa publică. Pentru prima dată, autorul vorbeşte deschis despre copilărie, adolescenţa, sora, soţia sa, despre studenţia la Cluj şi despre cariera în învăţamânt, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Am adunat în această carte momente din viaţa publică, încercând să refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru preşedinţie. Am inclus în ea şi lucruri personale, dar nu am făcut-o neapărat pentru a răspunde curiozităţii celorlalţi. Am recuperat acele întâmplări, întâlniri sau detalii care au spus ceva despre felul în care m-am format, despre valorile pe care le-am preţuit. Identitatea mea personală a umplut, prin intermediul faptelor, dar şi prin aceste principii în care am crezut, rolul de persoană publică pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani. (...) Tot ce durează, tot ce e făcut să ţină mai mult decât ziua de azi cere muncă susţinută, făcută cu calm, cu răbdare, cu încredere. Istoria ne arată că cetăţenii României au putut să-şi construiască o identitate, ca naţiune, clădind lucrurile exact în acest mod şi nu mă îndoiesc că acesta este spiritul de care nu trebuie decât să-şi amintească", a declarat Klaus Iohannis .

Klaus Iohannis este primarul municipiului Sibiu, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) şi candidatul la preşedinţia României din partea Alianţei Creştin-Liberale (ACL). S-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, a urmat Liceul "Samuel von Brukenthal" şi a absolvit cursurile Facultăţii de Fizică la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Între 1983 şi 1989 a fost profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu şi din împrejurimi, iar, între 1989 şi 1997, a predat fizica la Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" din oraşul natal. În 1990 a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), formaţiune al cărei preşedinte a fost între anii 2002 şi 2013. Din 1997, a fost inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, iar în 1999 a devenit inspector general. Un an mai târziu, a fost ales primar al Sibiului, funcţie pe care o ocupă de 14 ani, câştigând patru mandate până în prezent. Este căsătorit, din 1988, cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză. În 2013 a devenit membru PNL şi prim-vicepreşedinte al partidului, iar, în iunie 2014, a fost ales preşedinte al acestui partid. Klaus Iohannis a fost unul dintre artizanii fuziunii dintre PDL şi PNL.

Pe site-ul editurii Curtea Veche se poate citi un fragment din acest volum autobiografic.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /