Zgonea: Am vorbit la telefon cu Hrebenciuc ”chestiuni personale”, după ce a fost la DNA Braşov

Zgonea: Am vorbit la telefon cu Hrebenciuc ”chestiuni personale”, după ce a fost la DNA Braşov

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că a vorbit la telefon cu Viorel Hrebenciuc după ce acesta a fost la DNA Braşov, el arătând că au discutat ”chestiuni personale”.

Întrebat dacă a discutat cu Hrebenciuc după ce acesta a fost la DNA Braşov, Zgonea a răspuns: ”Da, e normal”.

Întrebat dacă a discutat cu acesta despre Legea amnistierii şi graţierii, Zgonea a negat.

”Nu, discutăm despre alte chestiuni. Am discutat chestiuni personale. L-am întrebat, seara l-am sunat, că era normal, că e colegul meu, adică îl cunosc de 20 de ani, l-am întrebat cum se simte. Nu este primul coleg care a fost la DNA şi l-am sunat şi l-am întrebat cum se simte şi mi-a zis că e foarte bine, că a ajuns acasă şi i-am spus că de aici încoace ne vedem la Parlament”, a spus Zgonea.

El a arătat că nu a mai avut alte discuţii cu Hrebenciuc şi a spus că are cu acesta o relaţie personală.

Pe de altă parte, Zgonea a fost întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra lui legat de Legea graţierii şi amnistierii, el răspunzând: ”Niciodată”.

Întrebat dacă Hrebenciuc i-a promis ajutor unui coleg de partid ca să ajungă şef al PSD dacă trece Legea amnistierii, Zgonea a răspuns: ”Habar nu am, e prima dată când vă aud”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a venit, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc , în care acesta este acuzat, între altele, că i-a cerut unui coleg de partid să iniţieze o lege de amnistiere, promiţându-i în schimb sprijin pentru şefia PSD

Şova nu a dorit să facă declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit anchetatorilor care instrumentează noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, acesta a aflat chiar de la un angajat al DNA că este interceptat şi, pe de altă parte, i-a promis unui coleg din PSD că îl va sprijini să ajungă preşedinte al partidului, dacă iniţiază o lege privind amnistierea şi graţierea unor pedepse.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Dan Şova este respectivul colegul de partid al deputatului.

Procurorii anticorupţie susţin că Hrebenciuc , la două zile după ce a fost audiat la DNA Braşov în dosarul retrocedărilor, "şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse", promiţându-i respectivului sprijin pentru a deveni preşedinte al PSD.

Pe de altă parte, tot Hrebenciuc ar fi întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale derulate de DNA faţă de el, promiţând în schimb că va determina diverşi funcţionari publici, asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, în aşa fel încât să obţină diverse foloase necuvenite pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informaţii.

Deputatul PSD ar fi aflat că este interceptat chiar de la un angajat al DNA.

Aceleaşi surse judiciare spun că angajatul DNA care i-ar fi dat informaţii lui Hrebenciuc nu s-a autodenunţat, ci a fost prins de anchetatori.

DNA a precizat că în acest dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...