Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi ar putea fi sărbătorită în fiecare an la 8 mai

Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi ar putea fi sărbătorită în fiecare an la 8 mai

Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi ar putea fi sărbătorită în fiecare an la 8 mai, senatorii adoptând, în acest sens, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă semnată de mai mulţi senatori PSD, UDMR şi PPDD.

Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi ar putea fi sărbătorită în fiecare an la 8 mai (Imagine: Shutterstock)

Semnatarii propuseseră iniţial ca Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi să fie sărbătorită în 10 februarie, însă această dată a fost modificată printr-un amendament al Comisiei pentru egalitate de şanse a Senatului.

Membrii acestei Comisii au justificat modificarea arătând că în 8 mai a fost publicată, în Monitorul Oficial, pentru prima dată, Legea 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Potrivit propunerii de lege, autorităţile administraţiei publice locale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile, iar Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include, în programele lor, emisiuni dedicate Zilei egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

Propunerea de act normativ a fost adoptă de Senat în calitate de prima Cameră sesizată

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria