Cosmin Olăroiu, dezamăgit că nu a reușit mai mult cu naționala Arabiei Saudite

Cosmin Olăroiu, dezamăgit că nu a reușit mai mult cu naționala Arabiei Saudite

Antrenorul român Cosmin Olăroiu s-a declarat dezamăgit de faptul că nu a reușit să treacă de faza grupelor cu echipa de fotbal a Arabiei Saudite, la Cupa Asiei pe Națiuni, competiție pentru care a fost împrumutat de la formația Al Ahli Dubai.

''E dezamăgitor pentru mine și pentru toată lumea. Am încercat tot posibilul, am încercat să muncim mult ca să progresăm în toate aspectele jocului, dar când faci greșeli ca acelea pe care le-am făcut azi (duminică, n. red.), uneori plătești, iar azi prețul a fost calificarea'', a declarat Olăroiu, după ce Arabia Saudită a fost învinsă de Uzbekistan cu 3-1 și a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Asiei.

''Din nefericire, am început rău meciul, cu o greșeală, și după am revenit în joc am făcut o altă greșeală. Uneori, în fotbal, trebuie să plătește greșelile. Echipa Uzbekistanului a fost mai puternică decât noi și a jucat până la sfârșit pentru calificare'', a mai spus tehnicianul român.

Olăroiu a optat pentru aceeași formulă, 4-4-2, din meciul cu Coreea de Nord, singurul câștigat la Cupa Asiei (4-1). ''Ideea mea era să marcăm și să avem conducerea, dar am primit două după doar două minute și totul s-a schimbat. Al doilea gol primit a fost caraghios. După ce am marcat am vrut să scot un atacant pentru a introduce un mijlocaș, dar am luat gol imediat'', a precizat Olăroiu.

Cosmin Olăroiu a pierdut patru din cele cinci meciuri la cârma Arabiei Saudite, echipă pe care a preluat-o în luna decembrie, cu misiunea de a o conduce la Cupa Asiei.

''Mi-am dorit foarte mult să pregătesc naționala Arabiei Saudite și este o mare dezamăgire pentru mine, deoarece am vrut să fac ceva pentru a răsplăti aprecierea de care mă bucur, dar nu am reușit'', a afirmat Olăroiu.

''Consider că Arabia Saudită poate crește în joc, dar trebuie făcute schimbări pentru o nouă generație. Au câțiva jucători tineri și le-am spus unele lucruri care sper să îi ajute. Nu se poate spune că este o tragedie eliminarea de la Cupa Asiei, dar e dezamăgitoare. Tragedie este un cuvânt prea dur, dar lumea trebuie să privească acest lucru și să facă schimbări pentru a construi ceva soli. Multe cluburi din Arabia Saudită au crescut în valoare și sper că naționala va găsi locul pe care îl merită'', a conchis Olăroiu, al cărui mandat la cârma ''șoimilor verzi'' se încheie odată cu eliminarea din competiție.

Olăroiu a obținut o singură victorie cu naționala Arabiei Saudite, 4-1 cu Coreea de Nord, pierzând celelalte patru partide: 1-4 cu Bahrain (amical), 0-2 cu Coreea de Sud (amical), 0-1 cu China și 1-3 cu Uzbekistan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…