DINAMO a intrat în insolvență

DINAMO a intrat în insolvență

"Admite cererea debitorului FC Dinamo 1948. Deschide procedura generală a insolvenţei. Termen pentru continuarea procedurii la 10.09.2014. Desemnează administrator judiciar pe CII Dascăl Cătălin Andrei care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 20 raportat la art. 49 al.1 lit. a din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu o remuneraţie de 1500 lei din averea debitorului.", se arată în soluţia pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

Miercuri, a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 13 mai, la Tribunalul Bucureşti, prin care clubul condus de Ionuţ Negoiţă solicita deschiderea procedurii de insolvenţă.

FC Dinamo este al şaselea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a retras, la 21 mai, licenţa clubului Dinamo pentru participarea în competiţiile de club UEFA în sezonul 2014-2015 la solicitarea directorului Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru. Ulterior, la 28 mai, Comisia de Apel a Administraţiei de licenţiere a FRF a respins memoriul grupării FC Dinamo prin care contesta retragerea licenţei.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Formaţia condusă de Flavius Stoican a ocupat poziţia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care îi permitea să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediţia 2014-2015. Următoarea echipă în clasament care deţine licenţă pentru cupele europene este CFR Cluj.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia