Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu - Dinamo București 6-1/Umilinţă de ziua lui Dănciulescu

Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu - Dinamo București 6-1/Umilinţă de ziua lui Dănciulescu

Astra Giurgiu a surclasat pe Dinamo București cu scorul de 6-1 (4-0), sâmbătă seara, pe Stadionul "Marin Anastasovici", într-un meci din etapa a 17-a a Ligii I de fotbal, ultima a turului.

Dinamo a suferit cea mai drastică înfrângere a sa din istorie în competițiile interne, golurile vicecampioanei fiind marcate de Constantin Budescu (16), Takayuki Seto (20), William De Amorim (29), Cristian Oros (36), Denis Alibec (69) și Syam Ben Youssef (74 — penalty), în timp ce golul dinamoviștilor a fost semnat de Kamil Bilinski (70).

Dinamo a mai încasat o singură dată pe plan intern șase goluri, pe 23 martie 1958, când era învinsă acasă de Știința Timișoara cu 6-2.

Dinamo a mai pierdut de alte patru ori la diferență de cinci goluri (0-5) în campionat sau Cupa României: în deplasare cu U Cluj, pe 9 iunie 1968, în deplasare cu Steaua, în semifinalele Cupei, pe 12 iunie 1985, acasă cu Sportul pe 31 mai 1986 și în deplasare cu Steaua, pe 4 aprilie 1998.

Cele mai drastice eșecuri rămân cele din cupele europene, 1-8 cu ȚDNA Sofia (1956), în Cupa Campionilor Europeni, 0-6 cu Inter Milano (1964), tot în CCE.

Eșecul cu Astra a venit chiar în ziua în care Ionel Dănciulescu, antrenorul ''câinilor'' (la al treilea meci pe banca tehnică), a împlinit 38 de ani.

În 21 de jocuri între Dinamo și Astra, echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare are 9 victorii, giurgiuvenii 6, iar 6 partide s-au încheiat nedecis. Pe teren propriu, Astra s-a impus în cinci meciuri, trei s-au încheiat nedecis, iar Dinamo s-a impus de trei ori.

Astra a obținut doar a doua sa victorie în ultimele nouă partide de campionat (șase egaluri, un eșec), în timp ce Dinamo are o singură victorie în ultimele cinci jocuri (un egal, trei înfrângeri).

AFC Astra Giurgiu — Dinamo București 6-1 (4-0), Stadion "Marin Anastasovici" — Giurgiu

Au marcat: Constantin Budescu (16), Takayuki Seto (20), William De Amorim (29), Cristian Oros (36), denis Alibec (69), Syam Ben Youssef (74 — penalty), respectiv Kamil Bilinski (70).

Au evoluat echipele:

FC Astra Giurgiu: S. Lung — L. Rus, Oros, Ben Youssef, Junior Morais — Laban, Seto — Enache (M. Cristescu, 67), Budescu (căpitan; A. Chițu, 75), De Amorim (Al. Ioniță II, 80) — Alibec. Antrenor: Oleg Protasov.

Dinamo: Marc — Fai (Bilinski, 46), Nedelcearu, Cordoș, S. Filip — Bărboianu, Boubacar — C. Matei (Gavrilă, 56), Elton (I. Șerban, 58), V. Lazăr (căpitan) — M. Alexe. Antrenor: Ionel Dănciulescu

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Miclos Istvan Nagy (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraș)

Observatori: Dan Petrescu Dan (București) — CCA, Iuliuss Nemțeanu (Ilfov) — LPF

Cartonașe galbene: Nedelcearu (35), S. Filip (58), Boubacar (73).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...