Gâlcă - Dacă avem atitudine, cu siguranță vom câștiga meciul cu Dinamo

Gâlcă - Dacă avem atitudine, cu siguranță vom câștiga meciul cu Dinamo

Antrenorul stelist Constantin Gâlcă nu simte emoție sau presiune înainte primului său derby cu Dinamo ca tehnician și așteaptă determinare și atitudine de la jucătorii săi în meciul de vineri de pe Arena Națională (ora 20,30).

''Este un meci important pentru noi, pentru că vine după cel de la Târgu Mureș, unde am pierdut, și sper să facem un joc bun și să marcăm cât mai multe goluri. Va fi un meci greu pentru noi, așa cum sunt derby-urile, cel puțin eu ca antrenor sunt la primul derby și îmi doresc să-l câștig'', a declarat Gâlcă la conferința de presă dinaintea derby-ului de vineri.

Antrenorul stelist susține că nu are emoții înaintea confruntării cu Dinamo și așteaptă în primul rând atitudine din partea jucătorilor săi: ''Deocamdată nu simt nimic înaintea acestui meci. Am o echipă bună, am încredere în ei, la meciuri ca acestea dacă avem atitudine cu siguranță o să câștigăm meciul. Nu o să fie ușor, dar emoții nu am. La asemenea meciuri nu trebuie să-i motivez, pentru că își doresc foarte mult să joace, chiar și cei accidentați vor să intre în teren''.

Steaua nu îl va utiliza pe Latovlevici, care acuză dureri deși testele nu au indicat nimic, în timp ce Bourceanu nu este așteptat ca titular. ''Latovlevici spune că îl deranjează ceva. A făcut un RMN, n-a ieșit nimic, dar el zice că are dureri. Bourceanu vine după o pauză foarte mare și nu e ușor. Trebuie să intre puțin câte puțin. La Iași a fost altă intensitate, acum o să fie altceva'', a precizat fostul internațional român.

Gâlcă speră că federația va lua măsuri pentru ca maniera de arbitraj din meciul de la Târgu Mureș să nu se mai repete cu nicio altă echipă din Liga I: ''Eu sper ca după meciuri cum a fost cel de la Târgu Mureș să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Ne dorim la fiecare meci un arbitraj corect, nu că am fost noi, nu dorim să se mai întâmple așa ceva pe niciun stadion''.

Antrenorul Stelei nu vede cu ochi buni modificări la regulamente după începerea sezonului și nici nu agreează un format de campionat cu play-off și play-out: ''E problema celor de la federație, e ciudat, dar asta este România. Nu sunt adeptul unui sistem cu play-off și play-out''

Gâlcă a spus că pentru el cea mai frumoasă amintire din acest derby de tradiție cu Dinamo a fost o victorie cu 3-0, în deplasare, în 1993.

Clubul Steaua a invitat-o pe Simona Halep să asiste la meciul de vineri, dar jucătoarea este plecată din țară și nu se știe dacă va reveni vineri.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...