Halep, între primele 50 de jucătoare de tenis din istorie, din punct de vedere al câştigurilor

Halep, între primele 50 de jucătoare de tenis din istorie, din punct de vedere al câştigurilor

Simona Halep, locul 3 WTA, a ajuns la 6,56 de milioane de dolari câştigaţi în carieră, după finala disputată, duminică, la Turneul Campioanelor, sumă cu care ocupă locul 49 în lume, în clasamentul premiilor obţinute la competiţiile de tenis, în era WTA.

Ierarhia întocmită de Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste (WTA) nu ţine cont de inflaţia monedei americane şi nici de faptul că, în trecut, premiile erau mai mici.

Jumătate dintre sportivele care figurează în primele 50 de locuri ale clasamentului câştigurilor din toate timpurile sunt încă în activitate, unele dintre ele participând doar în competiţii de dublu.

În vârstă de 23 de ani, Simona Halep a pătruns în această ierarhie după ce a încasat un premiu de 971.000 de dolari, în urma finalei de la Singapore. Ea a depăşit jucătoare cu o bogată carieră, dar şi foste ocupante ale locului 1 WTA, precum Tracy Austin, de două ori campioană la US Open, sau Evonne Goolagong Cawley, multiplă câştigătoare de turnee de Grand Slam.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...