Un tablou al lui Lionel Messi, realizat de Murakami, la licitație la Sotheby's

Un tablou al lui Lionel Messi, realizat de Murakami, la licitație la Sotheby's

Tabloul înfățișându-l pe fotbalistul argentinian Lionel Messi, realizat de japonezul Takashi Murakami, va fi capul de afiș al licitației de la Casa londoneză Sotheby's "1 in 11", care va începe pe 12 februarie în capitala Marii Britanii, beneficiile urmând să fie destinate educației copiilor din Bangladesh, Indonezia și Nepal.

"Lionel Messi și un univers de flori", după cum se intitulează opera plastică, va avea o valoare de plecare estimată între 200.000 și 300.000 lire sterline, potrivit anunțului făcut de Casa de licitații de la New York. Inițiativa "1 in 11", promovată de Fundația FC Barcelona, Reach Out To Asia (ROTA) și Unicef, va pune în vânzare și opere de Damien Hirst, Jeff Koons, Richard Serra și Shirin Neshat.

Numele campaniei (Unul dintre 11) se referă la promovarea tinerilor de vârstă școlară care nu sunt școlarizați și care, precizează Messi, ese o campanie care apără "dreptul fiecărui copil de a-și exploata potențialul și a-și urma visele".

Artistul japonez Murakami, care a desenat și logo-ul campaniei, "1 in 11" va inspira lumea să constate că integrarea sportului în educație poate fi un catalizator pentru deblocarea potențialului copiilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro