Un tablou al lui Lionel Messi, realizat de Murakami, la licitație la Sotheby's

Tabloul înfățișându-l pe fotbalistul argentinian Lionel Messi, realizat de japonezul Takashi Murakami, va fi capul de afiș al licitației de la Casa londoneză Sotheby's "1 in 11", care va începe pe 12 februarie în capitala Marii Britanii, beneficiile urmând să fie destinate educației copiilor din Bangladesh, Indonezia și Nepal.

"Lionel Messi și un univers de flori", după cum se intitulează opera plastică, va avea o valoare de plecare estimată între 200.000 și 300.000 lire sterline, potrivit anunțului făcut de Casa de licitații de la New York. Inițiativa "1 in 11", promovată de Fundația FC Barcelona, Reach Out To Asia (ROTA) și Unicef, va pune în vânzare și opere de Damien Hirst, Jeff Koons, Richard Serra și Shirin Neshat.

Numele campaniei (Unul dintre 11) se referă la promovarea tinerilor de vârstă școlară care nu sunt școlarizați și care, precizează Messi, ese o campanie care apără "dreptul fiecărui copil de a-și exploata potențialul și a-și urma visele".

Artistul japonez Murakami, care a desenat și logo-ul campaniei, "1 in 11" va inspira lumea să constate că integrarea sportului în educație poate fi un catalizator pentru deblocarea potențialului copiilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea