Adevărul:Culmea nesimţirii: şefii FRF şi-au dat prime de 36.000 de euro după ratarea calificării la Campionatul Mondial

Adevărul:Culmea nesimţirii: şefii FRF şi-au dat prime de 36.000 de euro după ratarea calificării la Campionatul Mondial

Pe 20 noiembrie, la o zi după barajul cu Grecia, mai mulţi angajaţi ai FRF, în frunte cu Mircea Sandu, au fost beneficiarii unor prime substanţiale pentru performanţa ratării calificării la Campionatul Mondial din Brazilia.  Dumitru Mihalache, director al federaţiei la acea vreme, a propus ca 23 de oameni să fie premiaţi pentru modul cum au fost organizate meciurile din play-off-ul cu naţionala elenă. 

Informaţia a fost confirmată Vasile Filimon, trezorierul FRF în mandatul lui Mircea Sandu: "Da, este adevărat că am primit bonusuri noi, cei care ne-am ocupat de organizarea meciurilor. Eu am primit o primă de 1.000 de euro pentru că m-am ocupat de contractul de închiriere pentru stadion şi de alte contracte cum ar fi cele cu firmele de pază sau de curăţenie. Nu sunt în măsură să dau alte detalii, pentru asta va trebui să contactaţi Departamentul de Comunicare al FRF.

În capul listei acestor bonusuri se află, bineînţeles, Mircea Sandu care a încasat suma de 10.000 de euro, următorul fiind Alexandru Voinea, recompensat cu 5.000 de euro, conform referatului de premiere de mai jos.

Curios este că Dumitru Mihalache, cel care a făcut propunerea de premiere, nu s-a regăsit pe lista iniţială, dar a fost trecut ulterior, cu pixul. "Eu nu puteam să mă pun singur pe listă. Da... e adevărat că am fost adăugat apoi", a spus Mihalache.

Interogat despre acest subiect, Mircea Sandu nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţiile: "Eu am terminat orice treabă cu federaţia, nu mă mai interesează. Am terminat-o şi nu vreau să mai aud de ea. Nu îmi pasă... Dacă aţi aflat asta, poate că e adevărat", conform ProSport.

În schimb, Mihalache a recunoscut existenţa bonusurilor, dar a evitat să dea prea multe detalii: "Da, e adevărat că am făcut această propunere. Nu e o tradiţie la FRF, acest lucru s-a mai întâmplat în câteva alte ocazii, la anumite meciuri importante. A fost o listă de 15 persoane, adică oamenii care s-au ocupat strict de organizarea barajului". Mult mai radical a fost Alexandru Voinea, omul responsabil cu ticketingul, care a negat existenţa acestor prime: "Nu am auzit de aşa ceva, nu am primit niciun bonus pentru organizarea meciului, nu am fost pe nicio listă."

Federalii actuali nu ştiu de aceste recompense

Gabriel Berceanu, şeful departamentului de comunicare din cadrul FRF, a precizat că nu ştie de existenţa acestei liste de premieri. "Nu am cunoştinţă de existenţa acestui document. Domnii Mircea Sandu şi Dumitru Mihalache în calitate de organizatori? Noi, în acest moment, ne ocupăm de organizarea finalei Cupei României şi a Turului de Elită şi ştim că aceste atribuţii fac parte din fişa postului la alţi angajaţi. În fond, returul cu Grecia a însemnat un singur meci", a precizat Berceanu.

23 de persoane au primit bonusuri după ratarea calificării la Campionatul Mondial

35.900 de euro este cuantumul acestor bonusuri

Referatul de premiere după barajul cu Grecia (click pentru mărire)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale