Alpinism: Expediție în Himalaya în 2014

Alpinism: Expediție în Himalaya în 2014

Anul acesta, în perioada octombrie - noiembrie 2014, clujenii Vlad Căpușan și Mihai Iubașiu, alături de americanul Mike Bowyer și de belgianul Tom Shinessfel, vor pleca într-o expediție alpină în Himalaya, zona Kumbu, anunță un comunicat remis AGERPRES.

Foto: (c) iubasiumihaileon.blogspot.ro

Scopul expediției este de a reuși ascensiunea vârfului Amadablam (6.857 m), pe o ruta non-clasică, și deschiderea în premieră a unei rute noi pe vârful Kwandge Ri (6.011 m).

Echipa se va aclimatiza pe vârful Island Peek — 6.158 m, urmând să se deplaseze ulterior către tabăra de bază a vârfului Amadablam, unul dintre cele mai spectaculoase și dificile vârfuri de pe Terra. Membri echipei sunt alpiniști cu multiple experiențe în Himalaya, America de Nord, Caucaz și Alpi.

Ascensiunea are ca scop promovarea alpinismului de mare altitudine în România, atingerea unor performanțe noi, abordarea unei rute tehnice a unui vârf legendar din Himalaya. De asemenea, se are în vedere completarea palmaresului național cu a doua ascensiune a vârfului Amadablam de o echipă românească și prima ascensiune a vârfului Kwandge Ri și derularea unei ascensiuni într-un stil modern și etic: fără oxigen suplimentar, fără amenajare comercială a traseului, fără ajutorul șerpașilor.

AGERPRES (AS/editor: Teodora Oprea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită