Alpinism: Expediție în Himalaya în 2014

Alpinism: Expediție în Himalaya în 2014

Anul acesta, în perioada octombrie - noiembrie 2014, clujenii Vlad Căpușan și Mihai Iubașiu, alături de americanul Mike Bowyer și de belgianul Tom Shinessfel, vor pleca într-o expediție alpină în Himalaya, zona Kumbu, anunță un comunicat remis AGERPRES.

Foto: (c) iubasiumihaileon.blogspot.ro

Scopul expediției este de a reuși ascensiunea vârfului Amadablam (6.857 m), pe o ruta non-clasică, și deschiderea în premieră a unei rute noi pe vârful Kwandge Ri (6.011 m).

Echipa se va aclimatiza pe vârful Island Peek — 6.158 m, urmând să se deplaseze ulterior către tabăra de bază a vârfului Amadablam, unul dintre cele mai spectaculoase și dificile vârfuri de pe Terra. Membri echipei sunt alpiniști cu multiple experiențe în Himalaya, America de Nord, Caucaz și Alpi.

Ascensiunea are ca scop promovarea alpinismului de mare altitudine în România, atingerea unor performanțe noi, abordarea unei rute tehnice a unui vârf legendar din Himalaya. De asemenea, se are în vedere completarea palmaresului național cu a doua ascensiune a vârfului Amadablam de o echipă românească și prima ascensiune a vârfului Kwandge Ri și derularea unei ascensiuni într-un stil modern și etic: fără oxigen suplimentar, fără amenajare comercială a traseului, fără ajutorul șerpașilor.

AGERPRES (AS/editor: Teodora Oprea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...