Am jucat cel mai bun tenis al nostru, a afirmat Florin Mergea după victoria de la Madrid

Am jucat cel mai bun tenis al nostru, a afirmat Florin Mergea după victoria de la Madrid

Jucătorul român Florin Mergea a afirmat că el și indianul Rohan Bopanna au jucat cel mai bun tenis al lor la turneul Masters de la Madrid, a cărui finală de dublu au câștigat-o duminică, în fața perechii Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cu 6-2, 6-7 (5), 11-9.

"Am muncit din greu și am crezut în noi înșine", a spus Mergea, care a cucerit primul său titlu Masters din carieră. "Știm ce să facem pe teren pentru a câștiga meciurile. Evident, la un moment dat, norocul poate interveni în ecuație, dar ne-am păstrat concentrarea și am crezut în șansa noastră. Am jucat cel mai bun tenis al nostru în fiecare zi și la sfârșit am luat titlul. A fost o săptămână extraordinară pentru noi", a mai spus românul.

Mergea și Bopanna au luat primul lor trofeu împreună, după ce au reușit să salveze o minge de meci.

"Suntem foarte fericiți. E un titlu important pentru noi, pe zgură. Mai ales pentru mine, deoarece e primul meu titlu pe zgură. Florin e un prieten bun, îl știu de multă vreme și e plăcut să câștig un titlu alături de el", a declarat, la rândul său, Bopanna, citat de site-ul ATP.

Cei doi au jucat în semifinalele Mastersului de la Shanghai, anul trecut, la primul turneu la care au fost parteneri. Luna trecută, cei doi au jucat finala turneului ATP de la Casablanca.

Pentru Bopanna (35 ani) a fost al 12-lea titlu ATP din carieră și al treilea de nivel Masters, după victoriile de la Paris din 2011 (cu Qureshi) și 2012 (cu Bhupathi). Mergea, 30 de ani, este la al patrulea titlu ATP din palmaresul său, însă primul Masters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...