Argăseală: Am vrut să arătăm bună credinţă şi de aceea ne-am comportat aşa

Argăseală: Am vrut să arătăm bună credinţă şi de aceea ne-am comportat aşa

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat duminică seară, după meciul cu CSMS Iaşi, scor 1-0, din etapa a XVII-a a Ligii I, că gruparea bucureşteană a vrut să arate bună credinţă şi de aceea a evoluat fără să folosească însemnele clubului.

"A fost destul de greu, pentru că Iaşiul s-a aşezat pe două linii, a fost şi o lipsă de concentrare în faţa porţii din partea noastră, dar Gâlcă până la urmă a mutat inspirat. Şi pentru fani şi pentru telespectatorii de acasă, pentru noi toţi a fost un lucru deosebit. Am trimis către Clubul Sportiv al Armatei o adresă încă de vineri să ne întâlnim pentru a pune în aplicare hotărârea şi mâine (n.r. - luni) ne vom întâlni. Nu ştiu dacă s-au solicitat negocieri, ar trebui să spună ei asta. Am solicitat la UEFA un punct de vedere şi după ce vom primi răspunsul ne vom conforma în ceea ce priveşte echipamentul şi numele. Cele două părţi trebuie să cadă de acord. Noi vrem să punem în practică hotărârea în funcţie de ce se va discuta mâine (n.r. - luni) vom vedea şi paşii următori. Eu nu mă duc la nicio negociere, mă duc să pun planul în aplicare. Noi am vrut să arătăm bună credinţă şi de aceea ne-am comportat aşa", a spus Argăseală.

Formaţia Steaua Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa CSMS Iaşi, într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii I, în care golul victoriei a fost marcat în minutul 90+4.

Golul a fost marcat de Szukala, cu o lovitură cu capul, fază la care Grahovac l-a faultat pe stelist. Portarul oaspeţilor a fost eliminat după intrarea la Szukala. În minutul 90+7, a fost eliminat şi Prepeliţă, de la Steaua, după primirea celui de-al doilea cartonaş galben.

Steaua a jucat fără însemnele clubului pe tricouri, numele şi emblema lipsind şi de pe tabela de marcaj. Pe tabela de marcaj, în locul siglei Stelei a apărut doar un chenar alb pe fond negru, sub care era scris "Gazde". În ceea ce îi priveşte pe oaspeţi, pe tabelă au apărut emblema şi numele CSMS Iaşi. De asemenea, fotbaliştii Stelei nu au avut însemnele clubului pe echipamentul de antrenament şi pe cel de joc. Pe echipamente s-a lipit o bandă adezivă neagră pentru a se acoperi însemnele FC Steaua. În plus, crainicul de la stadionul Stelei nu a folosit numele echipei, ci titulatura "formaţia campioană".

Numele Steaua şi sigla grupării bucureştene au lipsit şi de pe foaia de joc, iar conducerea clubului a luat decizia să acopere numele echipei cu bandă neagră inclusiv pe îmbrăcămintea oficialilor.
La meci au asistat aproximativ 2.000 de spectatori.

Instanţa supremă a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi.

Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronunţat miercuri o decizie finală în acest proces, dând câştig de cauză Clubului Sportiv al Armatei. Acesta a fost reprezentat de firma de avocatură Milcev Burbea, specializată în litigii pe proprietate intelectuală.

Printre pârâţii din dosar a fost şi producătorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanţa supremă a decis şi anularea contractului de licenţă încheiat de această societate cu clubul de fotbal, în 2011, pentru folosirea mărcii Steaua pe eticheta unor produse.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa