ASA Tg. Mureș - AS Saint-Etienne 0-3, în turul al treilea preliminar al Europa League

ASA Tg. Mureș - AS Saint-Etienne 0-3, în turul al treilea preliminar al Europa League

ASA Tg. Mureș a fost învinsă fără drept de apel de formația franceză AS Saint-Etienne, cu scorul de 3-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Trans-Sil din Tg. Mureș, în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League la fotbal. Vicecampioana nu mai are practic decât șanse teoretice de calificare după acest veritabil ''forfait'', venit după trei goluri splendide ale francezilor, reușite de Ismaël Diomandé (24), Romain Hamouma (75, 83).

Debutul meciului a fost echilibrat, iar ASA a ratat prima mare ocazie, prin Axente, care de la numai un metru de poartă a trimis pe lângă țintă (14).

''Verzii'', care avuseseră câteva raiduri amenințătoare în primul sfert de oră, au ratat prima ocazie prin Hamouma (20), care a tras în bara transversală de la 10 m. Saint-Etienne a deschis scorul în minutul 24, prin ivorianul Ismaël Diomandé, cu un șut imparabil de la circa 25 de metri, fără preluare, după o minge respinsă de apărarea ardeleană.

ASA, depășită la toate capitolele, a mai avut o șansă notabilă în prima repriză, prin Axente (28), dar atacantul mureșean a șutat peste poartă din careu.

Hamouma, un pericol constant pentru poarta lui Stăncioiu, a prins un voleu (32), dar portarul echipei gazdă a fost la post.

După pauză, echipa lui Vasile Miriuță și-a creat prima ocazie, în min. 54, când Ruffier a scăpat în corner șutul expediat cu pământul de Golanski.

Diomandé (58), de la 35 metri, și Roux (65), de la circa 20 m, au testat vigilența lui Stăncioiu, care nu a mai avut ce face la șutul cu efect trimis de Romain Hamouma (75), din afara careului, mingea lovind bară înaintea de a intra în plasă. Hamouma (83) l-a învins pe Stăncioiu și în min. 83, cu un șut la colț de la 22 metri.

ASA a avut șansa golului de onoare în prelungiri, dar argentinianul Ramiro Costa a ratat singur cu portarul (90+3).

Partida revanșă va avea loc pe 6 august, la Saint-Etienne.
ASA Târgu Mureș — AS Saint-Etienne 0-3 (0-1)
Au marcat: Ismaël Diomandé (24), Romain Hamouma (75, 83).
Târgu Mureș, Stadion Trans-Sil
Europa League — turul trei preliminar (prima manșă)

Au evoluat echipele:
ASA: 33. Eduard Stăncioiu — 8. Pawel Golanski, 5. Florin Bejan, 4. Ivan Gonzalez, 3. Sasa Balic — 25. Nicolas Gorobsov, 6. Gabriel Mureșan (căpitan; 16. Ramiro Costa, 67) — 9. Filip Jazvic, 78. Ousmane N'Doye, 19. Pablo Brandan (21. Luis Pedro, 61) — 20. Mircea Axente (31. Miroslav Manolov, 80). Antrenor: Vasile Miriuță.
Rezerve neutilizate: 1. Adrian Viciu — 2. Javier Velayos, 44. Sergiu Hanca, 11. Ruben Jurado.
AS Saint-Etienne: 16. Stéphane Ruffier — 2. Kévin Théophile-Catherine, 26. Moustapha Bayal Sall, 19. Florentin Pogba, 32. Benoît Assou-Ekotto (20. Jonathan Brison, 61) — 28. Ismaël Diomandé, 24. Loic Perrin (căpitan), 6. Jérémy Clément — 21. Romain Hamouma (22. Kévin Monnet-Paquet, 83), 9. Nolan Roux (11. Yohan Mollo, 74), 7. Max-Alain Gradel. Antrenor: Christophe Galtier.
Rezerve neutilizate: 30. Jessy Moulin — 29. François Clerc, 8. Benjamin Corgnet, 35. Cazim Suljic.

Arbitru: Pol van Boekel; arbitri asistenți: Davie Goossens, Charles Schaap; arbitru de rezervă: Richard Liesveld (toți din Olanda)
Delegat UEFA: Kuanîș Kanapianov (Kazahstan), observator UEFA pentru arbitri: Miroslav Liba (Cehia)
Cartonașe galbene: Théophile-Catherine (30), Gradel (31), F. Pogba (38), Mureșan (45), Gorobsov (85), N'Doye (90+1).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro