Atletism - CM 2015: Bolt - Cursa de 200 m o alerg pentru mine

Atletism - CM 2015: Bolt - Cursa de 200 m o alerg pentru mine

La patru zile după victoria în proba de 100 m din cadrul Mondialelor de la Beijing, jamaicanul Usain Bolt, este încântat că și-a păstrat coroana mondială și la 200 m, distanța sa de suflet.

Întrebat de reporterul AFP ce strategie a abordat pentru a domina proba de 200 m, Bolt a răspuns: ''Știam că va trebui să alerg foarte tare primii 150 de metri, Justin (Gatlin) era în centrul atenției mele, deci trebuia să rămân înaintea lui. Nu am fost niciodată al doilea la un 200 pe care l-am câștigat, deci asta a fost strategia. După 150 m, cât s-a putut, m-am relaxat până am trecut linia de sosire''.

La întrebarea dacă victoria de la 100 m l-a ajutat să câștige și 200 m, Usain Bolt a spus că ''a câștiga suta de metri îmi dă întotdeauna încredere. Cum am mai spus deja, singurul lucru de care mă temeam era să ajung la Beijing fără să alerg o bună cursă de 200 m. Seriile m-au ajutat să mă pun la punct și, după semifinale, am văzut că forma revine, că sunt rapid. Știam că sunt pregătit pentru finală''.

Întrebat care dintre cele două victorii i-au produs mai multă plăcere, campionul jamaican a răspuns: ''100 m o alerg pentru spectatori și pentru antrenorul meu. Cursa de 200 m o alerg pentru mine. Am pus tot sufletul să alerg cât mai bine și asta reprezintă mai mult orice pentru mine''. AGERPERS 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia