Atletism - CM: Andreea Panțuroiu și Cristina Bujin, departe de finala la triplusalt

Atletism - CM: Andreea Panțuroiu și Cristina Bujin, departe de finala la triplusalt

În reuniunea a doua a primei zile a Campionatelor mondiale de atletism, în fața a peste 60.000 de spectatori aflați în tribunele Stadionului Național ("Cuib de pasăre") din Beijing, au evoluat în calificările probei feminine de triplusalt și două sportive românce, Andreea Panțuroiu și Cristina Bujin, ambele ratând de departe prezența în finală. Cu un barem extrem de greu de realizat pentru ele (14,25 m), Panțuroiu și Bujin s-au situat, în cele din urmă, pe locurile 18, cu 13,58 m, și respectiv 25 (din 28 de concurente), cu 13,21 m.

Cea mai bună performanță a preliminariilor la triplusalt a fost realizată de o sportivă din Bulgaria, Gabriela Petrova, cu 14,44 m.

Următorul sportiv român care va concura la Beijing este aruncătorul de greutate Andrei Gag, recentul recordman național, cu 20,96 m, performanță realizată la Balcaniada de la Pitești. Gag va concura duminică dimineața în calificări, finala fiind programată în reuniunea de după-amiază, aceasta urmând să se încheie cu un regal — proba masculină de 100 m.

Regina probelor anunță un spectacol de zile mari, toate seriile disputate sâmbătă după-amiază fiind câștigate de sprinteri care au coborât, fără excepție, sub 10 secunde. Cel mai bun rezultat al seriilor a fost obținut de americanul Justin Gatlin — 9"83/100, în timp ce Usain Bolt a alergat pentru calificare, prudent la start și relaxat la sosire, în 9"96/100, cu un ușor vânt potrivnic.

Semifinalele la 100 m sunt programate la ora 14,00, ora Bucureștiului, iar finala la 16,15 (seara, la 21,15 la Beijing). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...